Ben je er klaar voor?

Pak je agenda en to-do lijstje erbij, want er komen veel nieuwe activiteiten aan! Bereid je goed voor op de Eurekaweek (19 t/m 22 augustus 2024) en de BA introweekend van STAR, je boekenlijst, de vakken in het eerste blok, het rooster en nog veel meer praktische zaken die je moet regelen voor het nieuwe collegejaar.

 

Heb je vragen over (de start van) jouw opleiding, neem dan contact op met de Programme managers B1, Silvana Asparuhova en Tessa van der Veer, via bachelor1@rsm.nl.

 

Alle e-mails ontvangen?

Kijk in ons e-mail archief of je iets hebt gemist.

Vragen over jouw studiekeuzecheck kun je stellen via skb@rsm.nl.

Heb je vragen over jouw inschrijving aan de opleiding? Kijk dan eerst op deze informatiepagina. Is jouw vraag niet beantwoord? Neem dan contact op met het Erasmus Studenten Service Centrum via ASK Erasmus of 010-4082323.

Wil je vanaf september eventueel op kamers? Schrijf je nu alvast in op Stadswonen Rotterdam of Kamernet.

Praktische zaken

Zodra je via Studielink bent ingeschreven, ontvang je vanuit de Erasmus Universiteit (EUR) jouw studentnummer per e-mail (bijvoorbeeld: 12345ab). Dit nummer is persoonsgebonden. Jouw studentnummer is ook meteen jouw inlog, ook wel ERNA-account genoemd, voor de diverse systemen die bij de opleiding Bedrijfskunde gebruikt worden (bijvoorbeeld: 12345ab@eur.nl). Aan je studentnummer is ook een e-mailadres gekoppeld: 12345ab@student.eur.nl.
Dit e-mailadres ontvang je op jouw privé mail zodra jouw inschrijving rond is. Mocht je deze e-mail niet hebben ontvangen, dan dien je contact op te nemen met het ESSC (Erasmus Studenten Service Centre). Zorg ervoor dat je bij communicatie met de EUR altijd jouw studentnummer bij de hand hebt.

MyEUR is de ingang tot de belangrijkste onderwijsinformatiesystemen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De portal biedt studenten (en ook medewerkers) waar ook ter wereld toegang tot faciliteiten als web-mail, OSIRIS, Canvas en de Universiteitsbibliotheek. Daarnaast biedt de MyEUR nieuws, links en zoekfuncties. Om in te loggen op MyEUR heb je een ERNA-account nodig (zie uitleg bij studentnummer).

Zoals aangegeven bij Studentnummer heb je ook een student e-mailadres. Deze is van belang omdat het grootste deel van de communicatie via dit adres zal gaan als je studeert bij RSM. Via MyEUR kan je navigeren naar de link voor Mail Studenten. Hier log je weer in met je ERNA-account. Een handige tip is om dit mailadres te koppelen aan je persoonlijke mailadres.

https://bedrijfskunde-services.rsm.nl/support/home 

Knowledge Base Bedrijfskunde is er speciaal voor huidige Bachelor Bedrijfskunde studenten van RSM. Je vindt er o.a. roosters, uittreksels van de course manuals, algemene programma informatie, informatie over regels, schriftelijke toetsen en faciliteiten.  Daarnaast is er informatie over verschillende services zoals de studieadviseurs, internationale uitwisseling en de Examencommissie te vinden.

Canvas is de digitale leeromgeving en is vakgebonden. Je vindt er o.a. announcements betreffende het vak, de uitgebreide Course Manual, literatuur, docentenspreekuur, collegesheets, opdrachten, oefententamens, discussion boards, uitwerkingen van opdrachten, etc. De canvas sites worden door de docent(en) (en eventueel secretaresses en studentenassistenten) zelf onderhouden. Via MyEUR kom je op Canvas.

De Bachelor 1 Bedrijfskunde pagina bevat informatie vanuit Programma management, studieadviseurs en/of de Examencommissie.  Startende studenten worden automatisch aan deze pagina toegevoegd.

OSIRIS-student is de Internettoegang tot het studievoortgangsysteem OSIRIS. Met behulp van OSIRIS-student je je onder andere in- en uitschrijven voor herkansingen, inschrijven voor werkgroepen en je officiële cijfers opvragen. <o:p></o:p>Via MyEUR kom je op OSIRIS-student.

Erasmus University Rotterdam organiseert voor alle eerstejaars (dus voor alle opleidingen) de Eureka week - een week gevuld met introductie activiteiten. De Eurekaweek vindt plaats van 19 – 22 augustus 2024;

Voor Bedrijfskunde studenten is er ook het BA introweekend begin september, georganiseerd door STAR: de Studenten Organisatie van RSM. 

De datum voor de kick-off zal nader worden bekend gemaakt. 

 

Praktische zaken (Praktisch: Computer/IT)

 • Operating System*
  macOS 12 of hoger
  Windows 10 of hoger
  Linux: Mint 21.2, Ubuntu 23.10
 • Processor*
  Minimaal vereiste is Intel Core i5 of vergelijkbaar (bijv. AMD Ryzen 5); Hoger is aanbevolen.
 • Werkgeheugen (RAM)*
  Minimaal 8 GB of meer
 • Disk space*
  512 GB of meer (SSD is sterk aanbevolen)
 • Video-Out*
  HDMI
 • Netwerkverbindingen*
  Bekabeld Gigabit ethernet netwerkadapter
  Draadloos 802.11ac Protocol (Wi-Fi 5); Hoger is aanbevolen.
  In het algemeen volstaan recente versies van Chrome, Firefox, of Safari. Let op: Internet Explorer 11 en Edge werken niet op alle applicaties. Loop je tegen een probleem aan probeer dan eerst via een andere browser.
 • Andere hardware*
  Minimaal 720p geïntegreerde webcam. Hogere resolutie webcam is aanbevolen. Speakers en een ingebouwde microfoon.
  Minimaal 3x USB A 3.0 poorten; Meer en sneller is aanbevolen.

In het studiejaar 2024-2025 is het wettelijk collegegeld vastgesteld op € 2.530,- (EU/EEA). Er zijn regels en uitzonderingen voor de kosten en je recht op studiefinanciering.

Voor de meest recente informatie over het Bedrijfskunde programma kijk je op kanalen als: Canvas en in de course manuals - we gaan je nog uitleggen hoe dat allemaal werkt.
 

Aanmeldprocedure

Nadat je je voor Bedrijfskunde hebt aangemeld in Studielink, zijn er nog een aantal stappen die je moet doorlopen om je aanmelding af te kunnen ronden.

Je dient onder andere te voldoen aan onze studiekeuzecheck. Bij RSM bestaat deze uit de volgende onderdelen:

 • Een digitale vragenlijst. Na aanmelding in Studielink krijg je binnen twee weken een vragenlijst opgestuurd naar het door jou opgegeven e-mailadres. Je bent verplicht om deze vragenlijst volledig en correct in te vullen en terug te sturen. Via deze link kun je de status van jouw vragenlijst bekijken. Bij voorkeur is deze voor 1 augustus afgerond.
 • (Online) studiekeuzeactiviteiten. Vanaf februari 2024 zullen wij de studenten die zich hebben aangemeld voor Bedrijfskunde bij RSM uitnodigen voor het deelnemen aan de verplichte (online) studiekeuzeactiviteiten. Je dient voor 1 augustus 2024 te hebben deelgenomen aan deze studiekeuzeactiviteiten. Deze bestaan onder andere uit een case, wiskundevoorkennistoets en een quiz. Mocht je na 1 augustus 2024 niet hebben deelgenomen aan de studiekeuzeactiviteiten dan is het niet mogelijk om de studie Bedrijfskunde te volgen voor collegejaar 2024-2025. 

Jouw inschrijving in Studielink is pas volledig afgerond als:
• je voldoet aan de toelatingseisen;
• je hebt voldaan aan de volledige studiekeuzecheck;
• je het collegegeld hebt betaald of de universiteit gemachtigd hebt tot het afschrijven van het collegegeld.

Je kunt de status van jouw inschrijving bekijken in OSIRIS. OSIRIS bereik je via MyEUR. In verband met controle maatregelen duurt het ongeveer 2 weken voordat jouw status in OSIRIS is bijgewerkt. Om te kunnen starten met de studie Bedrijfskunde moet je tijdig aan alle eisen voor de aanmelding hebben voldaan. 

Course manual

De uitgebreide course manual per vak vind je op de Canvas pagina van het betreffende vak.

Rooster

Hier worden de (concept) roosters voor aanvang van het blok geplaatst.

 • Rooster blok 1 2024-2025
 • Rooster blok 2 2024-2025

Let op: het (concept) rooster kan onderhevig zijn aan roosterwijzigingen. Kijk daarom ook altijd naar de actuele timetable in My EUR.

Boekenlijst

In de zomer van 2024 zullen we de boekenlijst 2024-2025 hier publiceren.

Contact

Heb je nog vragen of twijfels? Neem contact met ons op!

Master bij RSM

Meer informatie over de toelatingseisen tot de Master

Master studenten op campus

#RSM life op Instagram

Volg RSM studenten

RSM Instagram

Volg RSM op Facebook

Ontdek het leven op campus

RSM Facebook