• Aanmeldingsdeadline

  1 mei 2024

 • Startdatum

  September 2024

 • Format

  Voltijd | 3 jaar

 • Credits

  180

 • Kosten

  €2,530 (EU/EEA)

  Het wettelijk collegegeld vastgesteld op €2,530 (EU/EEA). Er zijn regels en uitzonderingen voor de kosten en je recht op studiefinanciering.

 • Talen

  Nederlands
  Engels

Ontdek meer over Bedrijfskunde aan Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit (RSM):

 • Meer over de studie: curriculum, tijdens de bachelor, na de bachelor, toelating & aanmelding
 • Higlights van de studie: internationale uitwisseling, stage, positive change, I DO, Honours Programma 
 • Dubbele bachelor: Recht & Bedrijfskunde, Bedrijfskunde & Filosofie 

Meer over de studie

Tijdens RSM’s driejarige bachelor Bedrijfskunde leer je hoe organisaties functioneren. Je ontwikkelt academische kennis en vaardigheden om je verder te ontwikkelen als ondernemer, manager of adviseur. Je leert zaken te benaderen vanuit verschillende invalshoeken en neemt de management-, sociale en psychologische aspecten van de bedrijfsvoering mee in je beslissingen en aanbevelingen.

Het eerste en tweede jaar

De driejarige bacheloropleiding is in de eerste twee jaren onderverdeeld in vier blokken per jaar. Per blok krijg je vier, vijf of zes vakken waarin je vaak samenwerkt in kleine werkgroepen. Per week volg je ongeveer 2-3 hoorcolleges en 1-2 werkcolleges. Hiernaast besteed je doorgaans 2-6 uur per dag aan zelfstudie.

Je duikt regelmatig in de praktijk en er wordt veel zelfstandigheid van je verwacht. Aan het eind van elk blok heb je schriftelijke toetsen. Tijdens deze jaren werk je continu aan je onderzoeksvaardigheden en je professionele ontwikkeling. Je leert analytisch denken en managementproblemen kritisch te bekijken door onderzoek, presentaties, e-learning, samenwerken en projectmanagement.

In het eerste jaar krijg je een inleiding in bedrijfsprocessen. Welke relevante processen zijn er? Hoe hangen die met elkaar samen? Daarnaast leggen vakken als wiskunde en statistiek de basis voor verdiepende vakken in de volgende studiejaren.

Een belangrijk onderdeel van het vak professionele ontwikkeling is het mentoraat. Deze kleinschalige werkgroepen worden ieder begeleid door een mentor; een ouderejaarsstudent. Deze mentor helpt je op weg met je studie en ook met allerlei praktische zaken die komen kijken bij studeren. Het eerste jaar bestaat uit de hierboven afgebeelde vakken, met bijbehorend aantal EC*.

*1 EC staat voor 28 uur studiebelasting

Spotlight – Strategisch Bedrijfsplan (SBP)

Kom in contact met echte bedrijven! Gedurende drie blokken in het eerste jaar werk je nauw samen met het door jou gekozen bedrijf door meerdere bedrijfsbezoeken af te leggen en hun markt- en omgevingsgegevens te onderzoeken. Uiteindelijk dien je een goed onderbouwd en praktisch relevant rapport in dat strategisch advies bevat voor zowel het bedrijf als de universiteit.

Bekijk de onderwijscatalogus voor een gedetailleerde beschrijving van alle vakken (let op: de catalogus wordt voortdurend bijgewerkt gedurende het academisch jaar).

 

Ga meer de diepte in en bestudeer managementvraagstukken. In het tweede jaar variëren de vakken van strategisch management tot corporate finance. Ook leer je over het aansturen van bedrijfsprocessen en wordt de link met ondernemerschap gelegd. Het tweede jaar bestaat uit de hierboven afgebeelde vakken, met bijbehorend aantal EC*.

*1 EC staat voor 28 uur studiebelasting

Spotlight - ondernemerschap

In blok 7 en 8 van het tweede jaar volg je het vak Ondernemerschap. In dit vak ga je zelf samen met je groepje een eigen idee voor een start-up opzetten. Via werkcolleges en feedbacksessies met echte ondernemers krijg je veel feedback op je start-up, om deze continu te verbeteren en de waarde te vergroten. Je neemt het met je groepje op tegen andere groepjes in de RSM Entrepreneurship Challenge. De beste start-up ideeën mogen naar de finale, waarin de winnaars van de RSM Entrepreneurship Challenge worden bekendgemaakt. Zo kan jullie idee doorgroeien tot een echt bedrijf!

Bekijk de onderwijscatalogus voor een gedetailleerde beschrijving van alle vakken (let op: de catalogus wordt voortdurend bijgewerkt gedurende het academisch jaar).


Het RSM BSc Honours Programma verrijkt jouw Bedrijfskunde studie met extra-curriculaire studiepunten, speciaal ontworpen voor ambitieuze studenten. Het biedt een uitdagend curriculum dat verder gaat dan de standaardvereisten, met uitdagende vakken, interactieve seminars en exclusieve evenementen. Het legt de nadruk op kritisch denken, leiderschapsvaardigheden en een internationaal perspectief en verrijkt zo de vaardigheden van studenten.

Bovendien krijgen deelnemers de kans om deel te nemen aan meerdere studiereizen, waarbij ze in contact komen met  de leiders uit de industrieën, baanbrekende technologieën verkennen en kennis opdoen over ondernemerschap en bedrijfsinnovatie. Deze ervaringen uit de praktijk zijn een waardevolle aanvulling op het academisch leren.

Het derde jaar

In het derde jaar van het BA-programma heb je verschillende mogelijkheden om je specifieke interesses te verkennen en verbreden. Bedrijfskunde en management hebben een internationale oriëntatie, net als RSM’s karakter en locatie. Het derde jaar wordt daarom volledig in het Engels onderwezen door buitenlandse docenten of managers van internationale organisaties.

In de eerste helft van het derde jaar kun je een van de volgende opties kiezen en deze eventueel combineren met verschillende keuzevakken:

 • Een internationale uitwisseling op een van de vele prestigieuze partneruniversiteiten wereldwijd
 • Een (internationale) stage van 14 weken
 • Een academische minor om je kennis te verbreden en verdiepen
 • Een project georganiseerd door STAR, I DO of TU Delft. 

Bekijk deze pagina voor een gedetailleerde beschrijving van blok 9, 10 en 11 (let op: de pagina wordt voortdurend bijgewerkt gedurende het jaar).

In de tweede helft van je derde jaar kies je, naast de twee core courses Advanced Research Methods en Digital Business, uit zes verschillende tracks zodat je je interesses kan volgen en je kennis verdiepen in één zakelijk gebied:

 • Analytical decision-makers (data, operations)
 • Behavioural experts (marketing, diversity, behaviour)
 • Business developers (entrepreneurship, innovation)
 • Financial strategist (finance, accounting)
 • Global thinkers (international business, strategy)
 • Performance analysts (finance, accounting)

Bekijk deze pagina voor een gedetailleerde beschrijving van blok 12, 13 en 14 (let op: de pagina wordt voortdurend bijgewerkt gedurende het jaar).

Gedurende het derde jaar werk je aan je bachelorproject, die valt binnen het door jou gekozen traject in de tweede helft. Samen met een groep van vier studenten schrijf je je bachelorproject, gebaseerd op een thema aangeboden door een van de onderzoeksafdelingen van RSM. Je wordt nauwlettend begeleid door een ervaren lid van het academisch personeel.

Na je bachelor

De Bachelor of Science (BSc) studie aan RSM zal je kennis vergroten op gebieden als data science, marketing, consultancy of financiën. Je ontwikkelt ook nieuwe vaardigheden op het gebied van samenwerken, presenteren en kritisch denken.

Je RSM BScBA diploma opent deuren naar een breed scala aan carrièrepaden. Hieronder lees je meer over een aantal van de meest gebruikelijke stappen die RSM-bacheloralumni nemen.

RSM biedt een portfolio van gespecialiseerde masterprogramma’s aan. In de masterfase* ga je je specialiseren op een deelgebied binnen bedrijfskunde, tijdens core courses, master electives en een afstudeerproject. RSM's Engelstalige masterprogramma's duren 12-18 maanden en geven je het recht op een MScBA titel. Na het behalen van een masterdiploma kan je jezelf en je toekomst verder ontwikkelen, evenals je vaardigheden en kennis. Met een masterdiploma van RSM ben je klaar om een kracht achter positieve verandering te zijn. We helpen studenten, academici en mensen in het bedrijfsleven om kritische, creatieve, zorgzame en samenwerkende denkers en doeners te worden.

RSM’s gespecialiseerde masterprogramma’s:

 • MScBA Accounting & Financial Management
 • MScBA Business Analytics & Management
 • MSc Business Information Management
 • MSc Finance & Investments
 • MSc Global Business & Sustainability
 • MSc People, Organisations & Change
 • MSc International Management / CEMS
 • MSc Management of Innovation
 • MSc Marketing Management
 • MScMI Medical Business & Innovation
 • MSc Strategic Entrepreneurship
 • MSc Strategic Management
 • MSc Supply Chain Management

* Er gelden aanvullende toelatingseisen voor alle masterprogramma's van RSM. Om te kunnen beginnen met een masterprogramma moeten studenten minstens een gewogen gemiddelde van 7,0 hebben gehaald over de vakken in het bachelorprogramma en aantonen dat ze de Engelse taal voldoende beheersen. Er gelden extra toelatingseisen voor het masterprogramma International Management-CEMS.

RSM brengt je al tijdens de opleiding direct in contact met het bedrijfsleven via gastcolleges, projecten en stages. Ons RSM Career Centre heeft een job board met stageplaatsen en vacatures, en organiseert evenementen waarbij recruiters van multinationals je leren om succesvol te solliciteren. Met je BScBA of MScBA op zak vind je dus snel een uitdagende baan, bijvoorbeeld als marketingmanager, personeelsmanager, beleggingsanalist, ondernemer, organisatieadviseur of logistiek manager in het (internationale) bedrijfsleven.

Bij RSM krijg je meer dan een studie en carrièremogelijkheden alleen. Na je bachelor maak je deel uit van ons alumninetwerk. De meer dan 50.000 leden van dit netwerk zijn allemaal afgestudeerden van RSM. Ze wonen en werken over de hele wereld en blijven op verschillende manieren actief betrokken bij RSM. Sommigen delen hun business ervaringen als mentor of als gastspreker tijdens colleges. Anderen gebruiken het netwerk voor zakelijke of sociale contacten, in Nederland en in het buitenland.

Ook jij bent na je bacheloropleiding lid van dit dynamische netwerk. Voor de rest van je leven blijf je verbonden aan de universiteit en heb je een wereldwijd netwerk waar je terecht kunt voor banen, businesservaringen, lifelong learning, en natuurlijk vriendschappen. Je kunt deelnemen aan de vele alumni-evenementen, je hebt toegang tot het online platform, en je ontvangt nieuwsbrieven en ons alumnimagazine Think.Do.

Afgestudeerden van RSM passen de kennis die ze in Rotterdam hebben opgedaan dagelijks toe in hun carrière, of ze nu werken in de zakelijke dienstverlening, industrie of financiële sector. Tijdens de Bachelor Open Dag zijn we in gesprek gegaan met onze Bedrijfskunde alumni:

Naam: Kristy van Iwaarden
Afstudeerjaar BSc Bedrijfskunde: 2017
Huidige functie: PR, Communication & Events bij Mazda Motor Europe

"Met de ambitie om in het internationale bedrijfsleven te gaan werken, kwam de studie Bedrijfskunde al snel als beste uit de test. Voor mij was het belangrijk dat een universitaire opleiding niet alleen een breed theoretisch aspect zou hebben, maar ook voldoende praktijkopdrachten. Dat samen met de internationale outlook van RSM, maakte mijn keuze voor deze opleiding snel gemaakt.

Wat mij het meest is bijgebleven van de studie Bedrijfskunde, is de varieteit in onderwerpen, studievormen en opdrachten. Zo ga je van een theoretisch, pittig vak als wiskunde naar een strategisch bedrijfsplan dat je schrijft met studiegenoten en in samenwerking met een midden-klein bedrijf. Eigenlijk precies wat je in het werkende leven ook gaat doen. Het ene moment duik je in je analyse en breng je vooral tijd achter je eigen laptop door, het andere moment bevind je je in een creatieve brainstorm sessie met je hele team.

Al gedurende je studieperiode maak je grote sprongen in het toepassen van je kennis en vaardigheden, al was ik me daar niet altijd van bewust. In de praktijk zet zich dat door, maar dan in sneltreinvaart. In veel gevallen put je (onbewust) uit de kennis en vaardigheden die je tijdens je studie hebt opgedaan. Zo maak ik een beslissing niet enkel en alleen op basis van onderbuikgevoel, maar moet daar altijd een goed onderbouwde argumentatie of getoetste analyse aan te pas komen. En kies ik niet voor een bepaald communicatiemiddel omdat ik dat zelf mooi of leuk vind, maar omdat het de consument kan doen overgaan tot koop. Ook wordt er nooit iets afgerond zonder een tweede paar ogen, want twee zien meer dan één. Duidelijk resultantes uit de vele opdrachten en daarbij gepaarde feedback van mijn studieperiode.

Na mijn studie Bedrijfskunde heb ik de master Marketing Management afgerond. Dat is het vakgebied waarin ik nu werkzaam ben en wil blijven. In de toekomst zou ik me graag verder specialiseren in de automotive industrie, met name op het gebied van product introducties, public relations en evenementen. En één of meerdere langdurige uitstapjes naar het buitenland zeg ik zeker geen nee tegen."

Naam: Marylisa Harskamp
Afstudeerjaar BSc Bedrijfskunde: 2021
Huidige functie: Specialist Improvement eCommerce bij Albert Heijn

“Bij RSM leer je om met een kritische blik en vanuit verschillende invalshoeken naar een probleem te kijken. Deze manier van denken gebruik ik in de praktijk vaak bij het nemen van beslissingen. Mijn team is verantwoordelijk voor het inrichten en verbeteren van operationele en logistieke processen om online bestelde boodschappen bij de klant te bezorgen. Ik werk aan verschillende projecten tegelijkertijd, van de probleemanalyse tot aan de implementatie van de oplossing. De ene keer is dat zelfstandig, de andere keer in een projectgroep. Deze afwisseling en de diversiteit in projecten vind ik het leukste aan mijn werk.

Je bestudeert bij Bedrijfskunde allerlei aspecten van bedrijfsvoering. De studie heeft een internationaal karakter en je werkt in groepen aan projecten en opdrachten. Zo leer je vaardigheden zoals projectmanagement wat erg handig is in mijn huidige werk. Je werkt ook veel samen met bedrijven. Naast gastcolleges hadden we ook het Strategisch Bedrijfsplan. Je analyseert en adviseert dan een bedrijf. Heel leerzaam, want je past je kennis zo direct toe in de praktijk. 

Na de bachelor heb ik nog een MSc Supply Chain Management afgerond bij RSM. Ik heb voor RSM gekozen vanwege de goede reputatie, het brede aanbod aan masters en de mogelijkheid om Bedrijfskunde te combineren met Rechtsgeleerdheid. 

Ik wil nu focussen op projectmanagement en innovaties binnen e-commerce. De toekomst ligt nog open want met een bedrijfskundige achtergrond kun je veel kanten op. Misschien start ik zelfs ooit een eigen onderneming, wie weet!”

De onderzoeksuniversiteit

Wat is een onderzoeksuniversiteit precies en past het wel bij jou? We leggen het hier even uit.

Leer de juiste kennis

Bij een onderzoeksuniversiteit, zoals RSM, is het onderwijs gericht op academisch hoger onderwijs. Dit betekent dat de programma's een meer theoretische en op onderzoek gerichte benadering van onderwijs hebben. Er is meestal ook een praktische toepassing is, maar die wordt minder benadrukt. Er wordt prioriteit gegeven aan theorieën en concepten om kritisch denken te bevorderen met als doel om kennis te vergaren.

Studeren aan een onderzoeksuniversiteit kan de juiste keuze voor je zijn als je je wilt richten op:

 • de rol en het belang van theorie in de praktijk
 • analytische kennis voor professionele praktijk
 • het stellen van 'waarom'-vragen, bijvoorbeeld waarom bedrijven op een bepaalde manier worden geleid
 • onafhankelijk leren, wat betekent dat je kunt uitblinken op je universiteit als je succesvol in staat bent om zelfstudietijd te beheren.

University colleges

University Colleges (die deel uitmaken van onderzoeksuniversiteiten) in Nederland bieden onderwijs in Liberal Arts and Sciences (LAS). LAS heeft tot doel brede kennis over te dragen en de ontwikkeling van algemene intellectuele capaciteiten en academische vaardigheden verder te bevorderen. Je hebt ook de mogelijkheid om je te specialiseren in een bepaald studiegebied, aangeduid als een major, met de mogelijkheid om dit te ondersteunen met een ander gebied, aangeduid als een minor. LAS-programma's hebben doorgaans kleine klassen om een hechte gemeenschap te bevorderen, en er is meer interactie tussen docenten, tutoren en studenten.

Als je bedrijfskunde wilt combineren met andere onderwerpen, kan een LAS-opleiding goed bij je passen. Bij Erasmus University College kun je bedrijfskundige majors en minors combineren met andere onderwerpen.

Collegegeld

Voor het studiejaar 2024-2025 zijn de collegegelden vastgesteld op €2.530,- voor studenten uit de Europese Economische Ruimte (EER/EEA). De kosten voor literatuur en studiematerialen komen uit op ongeveer €800,-.

LET OP: bovengenoemde collegegelden zijn onder voorbehoud van wetswijzigingen. Voor aanvang van het bewuste collegejaar kunnen bedragen wijzigen, als gevolg van ministeriële besluitvorming.

Studiefinanciering

Je kunt studiefinanciering aanvragen, als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Studiefinanciering voor hbo en universiteit bestaat uit verschillende onderdelen: lbaisbeurs, lening, studentenreisproduct, aanvullende beurs en collegegeldkrediet. Basisbeurs, lening, reisproduct en collegegeldkrediet zijn er voor iedereen. De aanvullende beurs is afhankelijk van het inkomen van de ouders. Met studiefinanciering kun je je studiekosten, een deel van je levensonderhoud, de premie voor je ziektekostenverzekering en je collegegeld betalen. Je krijgt je studiefinanciering niet automatisch. Die moet je aanvragen bij DUO.

Collegegeld voor niet-EER studenten

Studenten met een nationaliteit van een land dat geen onderdeel uitmaakt van de EER komen niet in aanmerking voor het reguliere collegegeld en kunnen geen aanspraak kunnen maken op studiefinanciering in Nederland. Het collegegeld voor hen bedraagt €11.600 in het studiejaar 2024-2025.

Wat kost studeren?

Veel leerlingen en studenten weten niet wat studeren kost en welke mogelijkheden er bestaan om hun studie te betalen. De Erasmus Universiteit Rotterdam en STORT hebben een tool ontwikkeld om te laten zien hoe studeren betaalbaar kan zijn voor alle studenten in Nederland. Je kunt deze tool gebruiken om een eigen begroting te maken.

Toelating & Aanmelding

De studie Bedrijfskunde hanteert toelatingseisen om het niveau hoog te houden. Lees daarom onderstaande toelatingseisen goed door. Het is ook belangrijk dat je alles weet over de verplichte studiekeuzecheck, het benodigde wiskundeniveau en natuurlijk hoe jij je voor de bacheloropleiding Bedrijfskunde van RSM kunt aanmelden. Meld je vóór 1 mei aan.

Highlights van de studie

Internationale uitwisseling

RSM bachelor- en masterstudenten hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma bij een van onze vele academische partners wereldwijd.

International office

Stage

Een stage biedt de gelegenheid om gedurende een korte periode een bedrijf van dichtbij te bekijken. Hierdoor kun je meer te weten komen over een functie, de cultuur van de organisatie en of deze bij je past of niet. 

Rotterdam

Creating positive change

In het Bedrijfskunde programma word je uitgedaagd om kritisch na te denken over de rol van het bedrijfsleven in de samenleving en innovatieve oplossingen te ontwikkelen 0p het gebied van duurzaamheid en de maatschappij.

Sustainable Development Goals

I DO

Breng duurzame verandering teweeg door impactgedreven non-profitorganisaties (NGO's) te ondersteunen. Het nieuwe vak I DO is ontworpen door studenten en zal je stimuleren om je kennis in te zetten om mensen in nood te helpen.

I DO

Honours Programma

Het RSM BSc Honours Programma verrijkt jouw Bedrijfskunde studie met extra-curriculaire studiepunten, door uitdagende vakken, interactieve seminars en exclusieve evenementen. 

Honours studenten

Bereid je voor op je studentenleven

In Rotterdam zijn veel studentenorganisaties actief, zoals studieverenigingen, belangenorganisaties, gezelligheidsverenigingen, culturele verenigingen en sportclubs. Zij organiseren veel activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Ook leer je gemakkelijk nieuwe mensen kennen. Vaak ontstaan hier vriendschappen voor het leven. Leer meer over alle studentenverenigingen uit Rotterdam.

Veel Bedrijfskunde studenten worden lid van de studievereniging RSM Star of de RSM Student Representation. Lees hier meer over deze verenigingen:

STAR is de studievereniging van RSM. Met meer dan 6.500 leden, waarvan ruim 300 actief zijn betrokken, en ongeveer 450 evenementen, is STAR niet alleen de grootste studievereniging van Europa, maar ook de meest actieve en professionele in Nederland. De studievereniging biedt RSM studenten een scala aan mogelijkheden, waaronder netwerkevenementen, bedrijfsbezoeken, workshops, carrièregerichte activiteiten en sociale bijeenkomsten. STAR streeft ernaar om studenten te ondersteunen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, hen te verbinden met bedrijven en carrièrekansen te bevorderen. Met een sterke focus op studentenbetrokkenheid en een bruisende gemeenschap, speelt RSM STAR een cruciale rol in het versterken van de studentenervaring aan de RSM.

De Student Representation is een belangrijk onderdeel van de RSM. Het vertegenwoordigt de stemmen en belangen van studenten binnen de universiteit. Deze vertegenwoordiging wordt gevormd door gekozen studentenvertegenwoordigers die een connectie vormen tussen studenten en de universiteit. Ze komen regelmatig samen met facultaire leiders en stafleden om studentenzaken te bespreken, feedback te geven over het curriculum, suggesties voor verbeteringen aan te dragen en eventuele zorgen of problemen van studenten aan te kaarten. RSM Student Representation speelt een cruciale rol bij het waarborgen van een positieve en effectieve studentenervaring en draagt bij aan een open en inclusieve academische omgeving.

Als onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) kunnen RSM-studenten ten volle profiteren van het EUR Student Wellbeing-programma, dat tot doel heeft studenten te helpen groeien en bloeien tijdens hun tijd op de universiteit.

Bekijk via onderstaande knop wat deze opleiding te bieden heeft; van workshops, events en cursussen tot empathische oren en gepersonaliseerde professionele hulp.

Als onderdeel van het studentenwelzijnsprogramma is er in het nieuwe duurzame Langeveld-gebouw een sociale ruimte voor studenten om te ontspannen, genaamd The Living Room.

Erasmus Sports heeft een gloednieuw gebouw op de campus!

Word actief tijdens je studententijd in Rotterdam door een abonnement te nemen bij het Erasmus Sportcentrum waar je lessen en materiaal kunt vinden voor meer dan 50 verschillende sporten. Studenten kunnen ook lid worden van een van de 26 sportverenigingen of clubs.

Bedrijfskunde studenten

Toen ik aan Bedrijfskunde begon, wist ik, doordat de studie heel breed is, nog niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Tijdens mijn studie heb ik juist gemerkt dat dit de opleiding zo fijn maakt. Door het brede aanbod aan vakken, kun je erachter komen waar je interesses liggen en je hierin verder specialiseren. Daarnaast heb je tijdens je studie veel mogelijkheden om jezelf verder te uit te dagen, zoals de dubbelstudie Recht en Bedrijfskunde, maar ook door stages, exchanges, bijbanen en verenigingen. Hierdoor ontwikkel je jezelf zowel op academisch als persoonlijk vlak veel tijdens je studietijd!

Chiara Klerkx - Dubbelstudie Bedrijfskunde & Recht

Chiara Klerkx

Bedrijfskunde is een enorm brede studie die je uitdaagt op alle verschillende bedrijfsgebieden vanuit het oogpunt van een manager. De brede studie zorgt ervoor dat je na het kennis maken met alle verschillende vakgebieden door middel van veel theorie en praktische opdrachten, je een duidelijk beeld hebt van waar je verder mee wilt. Daarnaast kan je in het derde jaar veel zelf kiezen, van een studierichting en een half jaar stagelopen bij een groot bedrijf tot studeren in landen zoals Japan en de VS!

Simon Fieten – Bedrijfskunde

Simon Fieten

Het leukste aan Bedrijfskunde vind ik dat je een combinatie hebt van sociale vakken, zoals Human Resources, en economische vakken. Zo zit er veel variatie in je studie. Daarnaast kan je bij de RSM nog veel ernaast doen, zoals rechten wat ik nu doe, maar ook filosofie of het Honoursprogramma. Verder kan je het derde jaar volledig zelf samenstellen, met vakken die jij leuk vindt. Zo kan je bijvoorbeeld op uitwisseling naar een van de vele partneruniversiteiten, die verspreid zitten over de hele wereld!

Laura Werkman - Dubbelstudie Bedrijfskunde & Recht

Laura Werkman

Ontdek meer

Bekijk onze campus

RSM campus

Pre Academic Programme

Students biking on campus

Heb je nog je twijfels?

Wil je graag extra informatie of ondersteuning? Wij zijn hier om je te helpen!