Na je bachelor

Na je bachelor

Met je BScBA diploma van de beste business school in Nederland sta je aan het begin van een dynamische carrière. Er gaat een wereld voor je open, zoals:

Specialisatie tijdens een masteropleiding

In de masterfase* ga je je specialiseren op een deelgebied binnen bedrijfskunde, tijdens core courses, master electives en een afstudeerproject. RSM's Engelstalige masterprogramma's duren 12-18 maanden en geven je het recht op een MScBA titel.

Carrière

RSM brengt je al tijdens de opleiding direct in contact met het bedrijfsleven via gastcolleges, projecten en stages. Ons Career Centre heeft een job board en organiseert evenementen waarbij recruiters van multinationals je leren om succesvol te solliciteren. Met je BScBA of MScBA op zak vind je dus snel een uitdagende baan, bijvoorbeeld als marketing manager, personeelsmanager, beleggingsanalist, ondernemer, organisatieadviseur of logistiek manager in het (internationale) bedrijfsleven.

Ervaringen

Afgestudeerden van RSM passen de kennis die ze in Rotterdam hebben opgedaan dagelijks toe in hun carrière, of ze nu werken in de zakelijke dienstverlening, industrie of financiële sector.

Naam: Kristy van Iwaarden
Afstudeerjaar BSc Bedrijfskunde: 2017
Huidige functie: Brand & Product Specialist bij Mazda Motor Nederland

  • "Met de ambitie om in het internationale bedrijfsleven te gaan werken, kwam de studie Bedrijfskunde al snel als beste uit de test. Voor mij was het belangrijk dat een universitaire opleiding niet alleen een breed theoretisch aspect zou hebben, maar ook voldoende praktijkopdrachten. Dat samen met de internationale outlook van RSM, maakte mijn keuze voor deze opleiding snel gemaakt.

    Wat mij het meest is bijgebleven van de studie Bedrijfskunde, is de varieteit in onderwerpen, studievormen en opdrachten. Zo ga je van een theoretisch, pittig vak als wiskunde naar een strategisch bedrijfsplan dat je schrijft met studiegenoten en in samenwerking met een midden-klein bedrijf. Eigenlijk precies wat je in het werkende leven ook gaat doen. Het ene moment duik je in je analyse en breng je vooral tijd achter je eigen laptop door, het andere moment bevind je je in een creatieve brainstorm sessie met je hele team.

    Al gedurende je studieperiode maak je grote sprongen in het toepassen van je kennis en vaardigheden, al was ik me daar niet altijd van bewust. In de praktijk zet zich dat door, maar dan in sneltreinvaart. In veel gevallen put je (onbewust) uit de kennis en vaardigheden die je tijdens je studie hebt opgedaan. Zo maak ik een beslissing niet enkel en alleen op basis van onderbuikgevoel, maar moet daar altijd een goed onderbouwde argumentatie of getoetste analyse aan te pas komen. En kies ik niet voor een bepaald communicatiemiddel omdat ik dat zelf mooi of leuk vind, maar omdat het de consument kan doen overgaan tot koop. Ook wordt er nooit iets afgerond zonder een tweede paar ogen, want twee zien meer dan één. Duidelijk resultantes uit de vele opdrachten en daarbij gepaarde feedback van mijn studieperiode.

    Na mijn studie Bedrijfskunde heb ik de master Marketing Management afgerond. Dat is het vakgebied waarin ik nu werkzaam ben en wil blijven. In de toekomst zou ik me graag verder specialiseren in de automotive industrie, met name op het gebied van product introducties, public relations en evenementen. En één of meerdere langdurige uitstapjes naar het buitenland zeg ik zeker geen nee tegen."

Tijdens de Bachelor Open Dag zijn we in gesprek gegaan met onze Bedrijfskunde alumni. Bekijk hier het interview met:

Frank Leerdam MSc
Network Planner NL& BE | Retail bij Shell

Frank Leerdam MSc
Frank Leerdam MSc  
Play video

Annemiek Broeders MSc
Lean Six Sigma Consultant KLM

Annemiek Broeders MSc
Annemiek Broeders MSc  
Play video

Alumni

Je kunt voor altijd van kennis en ervaringen van andere afgestudeerden profiteren via RSM's alumninetwerk, bijvoorbeeld om je professionele en zakelijke netwerk te vergroten en gebruik te maken van lifelong learning.

* Er gelden aanvullende toelatingseisen voor alle masterprogramma's van RSM. Om te kunnen beginnen met een masterprogramma moeten studenten minstens een gewogen gemiddelde van 7,0 hebben gehaald over de vakken in het bachelorprogramma en aantonen dat ze Engels sufficiënt zijn. Er gelden extra toelatingseisen voor het masterprogramma International Management-CEMS.