Na je bachelor

Na je bachelor

Met je BScBA diploma van de beste business school in Nederland sta je aan het begin van een dynamische carrière. Er gaat een wereld voor je open, zoals:

Specialisatie tijdens een masteropleiding

In de masterfase* ga je je specialiseren op een deelgebied binnen bedrijfskunde, tijdens core courses, master electives en een afstudeerproject. RSM's Engelstalige masterprogramma's duren 12-18 maanden en geven je het recht op een MScBA titel.

Carrière

RSM brengt je al tijdens de opleiding direct in contact met het bedrijfsleven via gastcolleges, projecten en stages. Ons Career Centre heeft een job board en organiseert evenementen waarbij recruiters van multinationals je leren om succesvol te solliciteren. Met je BScBA of MScBA op zak vind je dus snel een uitdagende baan, bijvoorbeeld als marketing manager, personeelsmanager, beleggingsanalist, ondernemer, organisatieadviseur of logistiek manager in het (internationale) bedrijfsleven.

Ervaringen

Afgestudeerden van RSM passen de kennis die ze in Rotterdam hebben opgedaan dagelijks toe in hun carrière, of ze nu werken in de zakelijke dienstverlening, industrie of financiële sector.

Naam: Jill Starrenburg
Afstudeerjaar BSc Bedrijfskunde: 2016
Huidige functie: PR Coördinator bij G-Star RAW

Een bedrijfskundige wordt vaak omschreven als de persoon die van alles iets weet, maar van niets precies álles. Juist dat trok mij aan in deze opleiding, aangezien ik een brede interesse heb. Daarnaast komen veel van de geleerde vaardigheden goed van pas in het opstarten van een eigen onderneming, wat ik in de toekomst graag nog wil doen. Het fijne van Bedrijfskunde vond ik ook dat het een van de meeste praktische universitaire opleidingen is, waar je de net geleerde theorie vaak direct toepast in een business case.

Het leuke van deze opleiding is dat theorie vaak direct wordt ondersteund met een praktijk voorbeeld, bijvoorbeeld in de vorm van een gastcollege. Vooral het gastcollege van Henk Jan Beltman (CEO van Tony Chocolonely) was inspirerend, omdat zij een duidelijke missie hebben en een zeer succesvolle start-up waren.

De vaardigheden die ik bij RSM heb geleerd zijn breed inzetbaar. Echter denk ik dat een bepaalde manier van denken en werken in teamverband een van de belangrijkste twee punten zijn. Doordat de lat hoog ligt, hebben RSM studenten een goede standaard ontwikkeld die vaak niet vanzelfsprekend blijkt te zijn. Bovendien denk ik dat (proces) optimalisatie van belang is, of het nu in HR, Marketing of Finance is. Voornamelijk deze dingen pas ik toe in de praktijk, omdat ik niet specifiek ben opgeleid voor mijn huidige functie als PR Coördinator.

Omdat ik in de toekomst graag mijn eigen onderneming start, wil ik in de komende jaren nog meerdere (internationale) banen hebben, om mijn vaardigheden uit te blijven breiden en meerdere landen en culturen te leren kennen.“

Alumni

Je kunt voor altijd van kennis en ervaringen van andere afgestudeerden profiteren via RSM's alumninetwerk, bijvoorbeeld om je professionele en zakelijke netwerk te vergroten en gebruik te maken van lifelong learning.

* Er gelden aanvullende toelatingseisen voor alle masterprogramma's van RSM. Om te kunnen beginnen met een masterprogramma moeten studenten minstens een gewogen gemiddelde van 7,0 hebben gehaald over de vakken in het bachelorprogramma en aantonen dat ze Engels sufficiënt zijn. Er gelden extra toelatingseisen voor het masterprogramma International Management-CEMS.