Over de studie

Over de studie

Tijdens RSM’s driejarige bachelor Bedrijfskunde leer je hoe organisaties functioneren. Je ontwikkelt academische kennis en vaardigheden om je verder te ontwikkelen als ondernemer, manager of adviseur. Je leert zaken te benaderen vanuit verschillende invalshoeken en neemt de management-, sociale en psychologische aspecten van de bedrijfsvoering mee in je beslissingen en aanbevelingen.

Unieke leiderschapsvaardigheden

Je wordt bij RSM intellectueel uitgedaagd en krijgt tijdens het studieprogramma veel kansen om jouw leiderschapstalenten te ontwikkelen om een unieke leider te worden. RSM’s cultuur is typisch Rotterdams: handen uit de mouwen, en aan het werk. De onderwijskwaliteit ligt hoog, en is gebaseerd op actuele wetenschappelijke theorieën. Je leert analytisch denken en managementproblemen kritisch te bekijken door onderzoek, presentaties, e-learning, samenwerken en projectmanagement.

Internationaal perspectief

Bedrijfskunde en management hebben een internationale oriëntatie, net als RSM’s karakter en locatie. Enkele colleges worden in het Engels gegeven door buitenlandse docenten of managers van internationale organisaties en je gebruikt veel Engelstalige literatuur. Je komt de internationale zakenwereld ook tegen tijdens projecten bij multinationals. Daarnaast is het mogelijk om op buitenlandse uitwisseling te gaan. RSM biedt ook de Engelstalige BSc in International Business Administration.

Samenwerking met bedrijven

Tijdens je bachelor duik je vaak het bedrijfsleven in bij het maken van cases, onderzoeksopdrachten en als je je strategisch bedrijfsplan schrijft. Hier in de havenstad Rotterdam vind je hoofdkantoren van multinationals zoals Shell en Unilever, en ook veel midden- en kleinbedrijven. Er is veel innovatie in ICT, logistiek, media en andere sectoren. Dit betekent voor jou veel mogelijkheden voor bedrijfsprojecten, een stage en werkgelegenheid.

Alumni Bedrijfskunde

Bedrijfskunde alumni delen hun ervaringen met het maken van de studiekeuze. Lees hieronder waarom zij voor Bedrijfskunde gekozen hebben:

Mats Numan
Master student & Bachelor alumnus Bedrijfskunde

"Werkgevers zijn tegenwoordig niet meer alleen geïnteresseerd in je cijfers. Ze willen graag weten wie je bent, wat je kunt, wat je gedaan hebt en waar je heen wilt. Hier kun je tijdens je studietijd al aan werken, mits je daar voldoende tijd en energie in steekt. De universiteit is niet alleen een centrum van kennis, maar ook van persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden. Ik wilde me graag onderscheiden van de rest, maar waarom dan zo’n grote studie als bedrijfskunde aan RSM kiezen? Ik had het mezelf een stuk gemakkelijker kunnen maken.. Ik had een uitdaging nodig; ik wilde graag iets studeren waar ik week in week uit gemotiveerd voor was en bovendien dingen leerde die in nauw verband staan met de actualiteit. En iets met bedrijven, want ik wil misschien wel mijn eigen bedrijfje opstarten. Het leukste aan bedrijfskunde vind ik dan ook het contact met bedrijven door middel van opdrachten. Door daadwerkelijk bij een bedrijf de gang van zaken te bekijken, kun je veel meer leren dan wanneer je alleen maar met je neus in de boeken zit.”

Elma Neefjes Master student & Bachelor alumnus Bedrijfskunde

"Op de middelbare school wist ik, in tegenstelling tot veel klasgenoten, nog niet wat ik later wilde worden. Ik vond de meeste vakken interessant. Het maken van een studiekeuze was voor mij erg lastig. Inmiddels weet ik zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt. De opleiding Bedrijfskunde is erg breed georiënteerd. Je leert alle aspecten van het bedrijfsleven kennen en dat biedt vele mogelijkheden na het afronden van je bachelor. Het internationale perspectief en de link met de praktijk spreken mij erg aan. In het eerste jaar ga je vrijwel direct aan de slag met het schrijven van een strategisch bedrijfsplan voor een onderneming. Zowel tijdens als naast de studie biedt RSM mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Je doet vaardigheden op zoals samenwerken, presenteren en plannen. Uiteindelijk hoop ik alle opgedane kennis en ervaring te kunnen toepassen als manager van een internationale onderneming."

Wil je meer weten over de opleiding?

Download de brochure, bekijk de praktische informatie, of de veelgestelde vragen voor meer informatie.