Praktische informatie

Praktische informatie

Er zijn natuurlijk een hoop dingen die je duidelijk op een rijtje wilt hebben voordat je aan je RSM studiejaren in Rotterdam begint. We helpen je graag op weg met deze praktische informatie.

 • Pas geslaagde vwo'ers die hun ambitie om een succesvolle bedrijfskundige te worden kunnen combineren met goede studieresultaten en hard werken.

 • Drie studiejaren (36 maanden), voltijd.

  Een studiejaar loopt van september- juni. De herkansingen vinden gedurende het jaar plaats.

 • In het studiejaar 2021-2022 is het wettelijk collegegeld vastgesteld op € 2.168,- (EU/EEA). Er zijn regels en uitzonderingen voor de kosten en je recht op studiefinanciering.

 • Ben je een Nederlandse vwo-student? Dan kun je jezelf inschrijven voor RSM's BSc in Bedrijfskunde via Studielink

  Heb je een Nederlandse hbo-bachelor, hbo-propedeuse, wo-diploma of wo-propedeuse, of een buitenlandse vooropleiding, dan kun je ook worden toegelaten.

  Je kunt je alleen aanmelden als je voldoet aan de toelatingseisen

 • Tijdens het curriculum van het studieprogramma ga je diep in op bedrijfsprocessen en managementvraagstukken. Ook kun je kiezen voor een internationaal uitwisselingsproject

 • Een BScBA-diploma van de beste business school in Nederland. Na je bachelor kun je veel kanten op. 

 • Het is voor studenten van andere faculteiten en universiteiten mogelijk om keuzevakken te volgen binnen de bacheloropleiding Bedrijfskunde van RSM, Erasmus University indien zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. Studenten kunnen enkel de specifieke vakken volgen die op het formulier vermeld staan. Let op: de aanvraag dient minimaal een maand voor de start van het vak bij ons ingediend te zijn.

  Ben je een EUR-student, dan kun je gebruik maken van dit aanmeldformulier.

  Als je een student bent van een andere universiteit, volg dan de stappen in dit document.

  Helaas is het nog niet voor alle Bedrijfskunde vakken bekend hoe deze in 2021-2022 georganiseerd zullen worden. Vanwege de COVID-19 maatregelen zal het onderwijs (deels) online gegeven moet worden en moeten docenten hun vakken hierop aanpassen. Wij bekijken de mogelijkheden daarom per semester en zullen onze keuzevakken steeds uiterlijk een maand voorafgaand aan het semester selecteren. Wanneer de beschikbare keuzevakken bekend zijn, zullen we de formulieren op deze pagina updaten.

 • Hopelijk kunnen we je binnenkort weer verwelkomen op RSM. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je een goede indruk van de opleiding en de campus kunt krijgen tijdens een open dag, meeloopdag of een voorlichtingsmiddag door studenten. Tot die tijd ben je van harte welkom tijdens onze online voorlichtingsevenementen. Je kunt alle data hier vinden.

Meer weten? 

Download de brochure, bekijk de veelgestelde vragen of email ons op bachelor1@rsm.nl voor meer informatie.