Voorlichtingsdagen

Voorlichtingsdagen

Je krijgt de beste indruk van de bacheloropleiding Bedrijfskunde en onze campus als je naar RSM en de Erasmus Universiteit komt tijdens onze voorlichtingsevenementen voor scholieren en ouders of verzorgers.

Open dag

Tijdens de Erasmus Open Dag ontdek je alle bacheloropleidingen van de universiteit. Jij en je ouders of verzorgers leren meer over de studie, maar ook over andere praktische zaken van andere aanwezige instellingen op de informatiemarkt, zoals DUO en Stadswonen Rotterdam. 

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het is om een RSM student te zijn? Als vwo-scholier kun je tijdens meeloopdagen een college bijwonen, verschillende werkvormen ervaren en vragen stellen aan een student ambassador. Deze ouderejaarsstudent vertelt je alles over studeren aan RSM, studiefinanciering en hoe het is om op kamers te wonen. Je zult veel tijd gaan doorbrengen op de campus, in de collegezalen en in Rotterdam. Het is dus belangrijk dat je je hier op je gemak voelt.

Voorlichtingsmiddag

Kom met je ouders naar RSM’s voorlichtingsmiddag. Deze begint met een plenaire voorlichtingssessie, verzorgd door een student ambassador. Na deze presentatie werk je met andere scholieren in groepjes aan een case, zodat je een goed beeld krijgt van wat de studie Bedrijfskunde studeren in de praktijk inhoudt. Je ouders of verzorgers krijgen gelijktijdig een korte presentatie over de opleiding, het studieprogramma, het bindend studieadvies, de studiekeuzebijeenkomsten en internationale uitwisselmogelijkheden.

Proefstuderen

Proefstuderen biedt je de gelegenheid om je te verdiepen in de opleiding Bedrijfskunde. Tijdens het tweedaagse programma krijg je een goed beeld van hoe het is om Bedrijfskunde te studeren. Je volgt onder andere een half hoorcollege, maakt een wiskundetoets, neemt deel aan proefmentoraat en je doet onderzoek en presenteert de resultaten hiervan op dag twee. Daarnaast worden er diverse presentaties gegeven, bijvoorbeeld over wat de opleiding inhoudt (door ambassadors) en wat je zoal met de opleiding kunt doen (door een oud-student).