Praktische zaken

Praktische zaken

 • Op het inschrijfformulier van de Erasmus Universiteit staat jouw studentnummer/examennummer vermeld (vb: 12345ab). Dit nummer is persoonsgebonden en komt ook op je collegekaart te staan. Jouw studentnummer is ook meteen jouw inlog, ERNA-account genoemd, voor de diverse systemen die bij de opleiding Bedrijfskunde gebruikt worden (vb: 12345ab@eur.nl). Aan je studentnummer is ook een e-mailadres gekoppeld: 12345ab@student.eur.nl. Jouw ERNA-account heb je ontvangen in een mail van de EUR direct na je inschrijving naast de mail van Studielink. Hierin staan de stappen uitgelegd hoe je je ERNA-account kan veranderen. Mocht je deze niet hebben ontvangen moet je contact opnemen met het ESSC (Erasmus Studenten Service Centre). Zorg ervoor dat je je studentnummer altijd bij je hebt zolang je nog niet over je collegekaart beschikt.

 • MyEUR is de ingang tot de belangrijkste onderwijsinformatiesystemen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De portal biedt studenten (en ook medewerkers) waar ook ter wereld toegang tot faciliteiten als web-mail, OSIRIS, Canvas, Sin-Online en de Universiteitsbibliotheek. Daarnaast biedt de MyEUR nieuws, links en zoekfuncties. Om in te loggen op MyEUR heb je een ERNA-account nodig (zie uitleg bij studentnummer).

 • Zoals aangegeven bij Studentnummer heb je ook een student e-mailadres. Deze is van belang omdat het grootste deel van de communicatie via dit adres zal gaan als je studeert bij RSM. Via MyEUR kan je navigeren naar de link voor Mail Studenten. Hier log je weer in met je ERNA-account. Een handige tip is om dit mailadres te koppelen aan je persoonlijke mailadres.

 • www.rsm.nl/current-students/ba

  Deze Current Students website is er speciaal voor huidige Bachelor Bedrijfskunde studenten van RSM. Je vindt er o.a. roosters, uittreksels van de course manuals, algemene programma informatie, informatie over regels, schriftelijke toetsen en faciliteiten.  Daarnaast is er informatie over verschillende services zoals de studieadviseurs, internationale uitwisseling en de Examencommissie te vinden.

 • Canvas is de digitale leeromgeving en is vakgebonden. Je vindt er o.a. announcements betreffende het vak, de uitgebreide Course Manual, literatuur, docentenspreekuur, collegesheets, opdrachten, oefententamens, discussion boards, uitwerkingen van opdrachten, etc. De canvas sites worden door de docent(en) (en eventueel secretaresses en studentenassistenten) zelf onderhouden. Via MyEUR kom je op Canvas.

 • OSIRIS-student is de Internettoegang tot het studievoortgangsysteem OSIRIS. Met behulp van OSIRIS-student kun je je onder andere in- en uitschrijven voor herkansingen en je officiële cijfers opvragen. Via MyEUR kom je op OSIRIS-student.

 • Erasmus University Rotterdam organiseert voor alles eerstejaars (dus voor alle opleidingen) de Eureka week - een week gevuld met introductie activiteiten. De Eurekaweek vindt plaats van maandag 16tot en met donderdag 19 augustus;

  Voor Bedrijfskundestudenten is er ook het Kennismakingsweekend begin september, georganiseerd door STAR: de Studenten Organisatie van RSM. 

  De officiele kick-off van het Bedrijfskunde programma vindt plaats op maandag 30 augustus.

   

 • Praktisch: computer configuratie
  Je hebt een minimale configuratie nodig om goed te kunnen deelnemen aan het programma.

  • Operating system
   Mac OS X or Mac OS 10.10 of hoger
   Windows 7 of hoger
   Linux: Mint 17.1, Ubuntu 12.04, OpenSUSE 13.2 en hoger
  • Processor
   Minimaal vereiste is Intel i3 of vergelijkbaar (bijv. AMD Ryzen 3); i5 of hoger is aanbevolen, vooral als je met videoconferenctie - applicaties als Zoom gaat werken.
  • ​​​​​​​​​​​​​​Werkgeheuegen (RAM)
   4 GB of meer
  • Disk space
   256 Gb of meer, SSD is aanbevolen (is sneller), maar is niet verplicht.
  • Video-Out
   HDMI
  • Netwerk connectie
   Bekabeld of draadloos 600 kbps is minimum, 1.5 Mbps of meer is aanbevolen voor video-based online interactie and collaboration (802.11 G)
   ​​​​​​​Mobiel 3G or 4G
  • Internet browser
   In het algemeen volstaan recente versies van Chrome, Firefox, of Safari. Let op: Internet Explorer 11 en Edge werken niet op alle applicaties. Loop je tegen een probleem aan probeer dan eerst via een andere browser.
  • Andere hardware
   Een webcam, ofwel ingebouwd in je computer of eentje die via USB verbindt
   Speakers en een microfoon, ofwel ingebouwd, ofwel USB plug-in of draadloos Bluetooth

  Je hebt een bepaalde minimum configuratie nodig op je computer om volop mee te kunnen doen. Kijk voor details op:

  Zoom: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362023-System-Requirements-for-PC-Mac-and-Linux

  Canvas: https://community.canvaslms.com/docs/DOC-10720-67952720329

  Beschik je niet over de vereiste configuratie, probeer die dan aan te schaffen. Heb je daarvoor onvoldoende financiële middelen, dan kun je voor financiële ondersteuning aankloppen bij het Erasmus Trustfonds.

  https://www.eur.nl/nieuws-agenda/dossiers/corona#hoe-kan-ik-onderwijs-op-afstand-volgen-wanneer-ik-geen-financile-middelen-heb-om-goede-ict-apparatuur-aan-te-schaffen

 • In het studiejaar 2021-2022 is het wettelijk collegegeld vastgesteld op € 2.168,- (EU/EEA). Er zijn regels en uitzonderingen voor de kosten en je recht op studiefinanciering.

 • Voor de meest recente informatie over het Bedrijfskunde programma kijk je op kanalen als: SIN online, Canvas en in de course manuals - we gaan je nog uitleggen hoe dat allemaal werkt.
  Voor algemene informatie over hoe de EUR omgaat met Corona kijk je op de EUR Corona Website (https://www.eur.nl/corona)