Praktische zaken

Praktische zaken

Studentnummer

Op het inschrijfformulier van de Erasmus Universiteit staat jouw studentnummer/examennummer vermeld (vb: 12345ab). Dit nummer is persoonsgebonden en komt ook op je collegekaart te staan. Jouw studentnummer is ook meteen jouw inlog, ERNA-account genoemd, voor de diverse systemen die bij de opleiding Bedrijfskunde gebruikt worden (vb: 12345ab@eur.nl). Aan je studentnummer is ook een e-mailadres gekoppeld: 12345ab@student.eur.nl. Jouw ERNA-account heb je ontvangen in een mail van de EUR direct na je inschrijving naast de mail van Studielink. Hierin staan de stappen uitgelegd hoe je je ERNA-account kan veranderen. Mocht je deze niet hebben ontvangen moet je contact opnemen met het ESSC (Erasmus Studenten Service Centre). Zorg ervoor dat je je studentnummer altijd bij je hebt zolang je nog niet over je collegekaart beschikt.

MyEUR

MyEUR is de ingang tot de belangrijkste onderwijsinformatiesystemen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De portal biedt studenten (en ook medewerkers) waar ook ter wereld toegang tot faciliteiten als web-mail, OSIRIS, Canvas, Sin-Online en de Universiteitsbibliotheek. Daarnaast biedt de MyEUR nieuws, links en zoekfuncties. Om in te loggen op MyEUR heb je een ERNA-account nodig (zie uitleg bij studentnummer).

Studentenmail

Zoals aangegeven bij Studentnummer heb je ook een student e-mailadres. Deze is van belang omdat het grootste deel van de communicatie via dit adres zal gaan als je studeert bij RSM. Via MyEUR kan je navigeren naar de link voor Mail Studenten. Hier log je weer in met je ERNA-account. Een handige tip is om dit mailadres te koppelen aan je persoonlijke mailadres.

Website: www.rsm.nl/current-students/ba

Deze Current Students website is er speciaal voor huidige Bachelor Bedrijfskunde studenten van RSM. Je vindt er o.a. roosters, uittreksels van de course manuals, algemene programma informatie, informatie over regels, schriftelijke toetsen en faciliteiten.  Daarnaast is er informatie over verschillende services zoals de studieadviseurs, internationale uitwisseling en de Examencommissie te vinden.

Canvas

Canvas is de digitale leeromgeving en is vakgebonden. Je vindt er o.a. announcements betreffende het vak, de uitgebreide Course Manual, literatuur, docentenspreekuur, collegesheets, opdrachten, oefententamens, discussion boards, uitwerkingen van opdrachten, etc. De canvas sites worden door de docent(en) (en eventueel secretaresses en studentenassistenten) zelf onderhouden. Via MyEUR kom je op Canvas.

OSIRIS-student

OSIRIS-student is de Internettoegang tot het studievoortgangsysteem OSIRIS. Met behulp van OSIRIS-student kun je je onder andere in- en uitschrijven voor herkansingen en je officiële cijfers opvragen. Via MyEUR kom je op OSIRIS-student.