Hugo Gerritse

Hugo Gerritse

Manager Inside Sales & Quality
BioLap Research & Solutions 

Waarom ben je bedrijfskunde gaan studeren?

"Ik merkte in mijn werk dat ik vaak een bepaalde onderlegging miste in het maken van beslissingen. Ook had ik behoefte aan een meer diepgaand inzicht in de verschillende processen en interacties die binnen een organisatie actief zijn en de samenhang hiertussen. Ik wilde ook mijn kennis en vaardigheden graag uitbreiden; zelfontwikkeling is voor mij belangrijk". 

Wat betekent de opleiding voor jou en je werkgever?

"Het was in het begin erg wennen. De studie kost veel tijd, de avonden en weekenden besteed ik hier grotendeels aan. Ik merk wel dat je daar veel voor terug krijgt. Ik leer ontzettend veel en doordat je in contact komt met studiegenoten uit uiteenlopende branches vergroot je niet alleen je netwerk maar maak je ook kennis met de perspectieven van anderen. De theorie kan ik vaak direct toepassen in mijn werk, daaraan merk ik duidelijk dat de studie erg praktijkgericht is, wat ik fijn vind. Ook merk ik dat ik beter leer plannen, flexibeler en stressbestendiger wordt. Mijn werkgever heeft hier natuurlijk net zo goed voordeel van". 

Hoe heb je je studie met je baan kunnen combineren?

"Naast een fulltime baan vergt de studie behoorlijk wat tijd en energie, de balans tussen werk en privé komt daardoor soms onder druk te staan. Dat was vooral in het begin wel eens pittig. Op tijd rust nemen is denk ik belangrijk. Ook leer je gaandeweg effectiever en slimmer te studeren, waardoor de tijdsbesteding, in mijn geval, wat is afgenomen". 

Wat is het leukst tot nu toe waar je op terug kunt kijken tijdens je studie?

"De Littlefield simulatie bij Operational Excellence vond ik een hoogtepunt. Een week lang met je team strijden om de eerste plaats, de halve dag F5’en om de volgende order als eerste te zien en regelmatig midden in de nacht en ’s ochtends vroeg de stand checken en instellingen aanpassen. Dat ons team uiteindelijk eerste werd was een mooie beloning voor de noeste arbeid. Ook het bedrijfsproject was erg leuk, daarbij hebben we in een groepje een onderzoek verricht voor en bij de Wereldwinkel".