Beste bedrijfskunde opleider in Nederland!

Beste bedrijfskunde opleider in Nederland!

Academisch onderzoek

De QS Top Universities Subject Rankings beoordeelt 26 onderzoeksgebieden van bijna 3000 universiteiten wereldwijd. Deze ranking kijkt voornamelijk naar de reputatie van de onderzoekers, de kwaliteit van de publicaties en de werkgeversreputatie. De Erasmus Universiteit heeft een rankingpositie voor 13 onderzoeksgebieden en heeft de nummer 1 positie voor het onderzoeksgebied Business & Management. 

Het docentencorps van RSM behoort tot de top bedrijfskunde onderzoekers van de wereld. Iedere docent verricht grensverleggend onderzoek dat internationaal befaamd is, en bekend staat om de praktische relevantie en toepasbaarheid. Hun nieuwste en leidende inzichten - op alle negen bedrijfskundige profielvakken die we aanbieden - staan tot jouw beschikking. 

Rotterdam School of Management

Parttime Master Bedrijfskunde is een opleiding van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). Voor business schools zijn de internationale rankings van groot belang. De verschillende opleidingsprogramma's en wetenschapsgebieden bekleden hoge posities in de verschillende rankings, zo ook in de Financial Times Business School Rankings. In deze ranking bekleedt RSM de eerste positie in Nederland en staat ze in de top 5 wereldwijd.

Erasmus University Rotterdam

RSM is een faculteit van de Erasmus University Rotterdam en streeft naar academische excellentie. Dat is terug te zien in de hoge positie in de globale universitaire rankings. 

Het Center for World University Rankings (CWUR) publiceert jaarlijks een wereldwijde ranking van universiteiten. De ranking is gebaseerd op de indicatoren: onderwijskwaliteit, carrières van alumni, kwaliteit van wetenschappers, aantal publicaties in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften, positie op de h-index en patenten. De Erasmus Universiteit bekleedt de eerste positie in Nederland. 

Carrière perspectief

Times Higher Education stelt de Global Employability University Rankings samen. Deze ranking meet de inzetbaarheid van universitaire alumni op de arbeidsmarkt. Hiervoor worden recruiters en CEO’s van internationale bedrijven uit 20 landen bevraagd. In de ranking staan de 150 best presterende universiteiten van de wereld. De Erasmus University is nummer twee van Nederland.