Premaster Bedrijfskunde

Premaster Bedrijfskunde

Welkom op de premaster website van de opleiding Business Administration / Bedrijfskunde 

Aan Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) kunnen studenten met een bachelordiploma van een aan Bedrijfskunde verwante geaccrediteerde HBO-opleiding zich middels het premasterprogramma klaarstomen voor deelname aan de diverse MSc programma’s van RSM. Met de opleidingen van RSM bereid je je voor op een carrière in het (internationale) bedrijfsleven als drijvende kracht achter positieve verandering in de wereld.

De HBO-premaster begint uitsluitend per september en is een studiejaar durend programma dat, bij succesvolle afronding, recht geeft op een toelatingsbewijs tot de éénjarige Engelstalige MSc programma’s van RSM.

Ook ben je toelaatbaar tot het 1½-jaar durende (18 maanden) MSc International Management/CEMS programma. Voor deze programma is een extra selectieprocess en criteria van toepassing.

Het premasterprogramma dient in maximaal twee opeenvolgende jaren afgerond te zijn. Indien het premasterprogramma na twee jaar niet is afgerond vervalt de geldigheid van de behaalde resultaten.

NB: het afronden van het premasterprogramma geeft géén recht op een bachelordiploma, noch op een getuigschrift. Wat je krijgt is een bewijs van toelating tot de Master dat binnen één jaar dient te worden verzilverd.

Wij raden je aan om de eerst toelatingscriteria goed te bekijken. De aanmeldprocedure voor het collegejaar 2019-2020 is geopend vanaf 10 oktober t/m 15 mei 2019.

Ervaringen

Een premaster student deelt zijn ervaringen met het maken van deze studiekeuze. Lees hieronder waarom hij voor de premaster Bedrijfskunde gekozen heeft:

Bas Appels
Premaster student 2017-2018

Als afgestudeerde hbo-student die een theoretische verdiepingsslag wilde maken, heb ik besloten een premaster te volgen. De premaster Bedrijfskunde aan RSM leek voor mij de perfecte optie, omdat ik hierna nog veel kanten op kan en RSM (inter)nationaal goed staat aangeschreven. De relatief hoge eisen die gesteld worden aan de toelating tot RSM zie ik juist als een voordeel. Veel bedrijven weten dat RSM-alumni tot de top van Nederland behoren. De overstap van het hbo naar de universiteit bevalt me tot nu toe erg goed. De vakken geven mij voldoende uitdaging om er écht mee bezig te zijn en de stof vind ik goed te begrijpen. In mijn hbo-studie lag er weinig focus op statistiek, maar ook dit vak vind ik goed te doen. Het valt of staat met je eigen motivatie. Ik zou de premaster aan RSM dan ook aanbevelen, omdat ik vind dat het echt iets toevoegt aan je vaardigheden. Daarnaast heb je na het afronden van de premaster een ruime keuze aan masterprogramma’s. De praktische hbo-kennis gecombineerd met je theoretische wo-inzicht is een combinatie die voor elk bedrijf heel gewild is!