Rotterdam school of Management, Erasmus University compact logo
BSc Bedrijfskunde/Business Administration (BA)
 • Aanmeldingsdeadline

  Vanaf 1 oktober kun je je via Studielink aanmelden voor het studiejaar 2025/2026.

 • Startdatum

  September 2025

 • Format

  Voltijd | 3 jaar

 • Credits

  180

 • Kosten

  €2,530 (EU/EEA)

  Het wettelijk collegegeld vastgesteld op €2,530 (EU/EEA). Er zijn regels en uitzonderingen voor de kosten en je recht op studiefinanciering.

Ontdek meer over Bedrijfskunde aan Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit (RSM):

 • Meer over de studie: curriculum, tijdens de bachelor, na de bachelor, toelating & aanmelding
 • Higlights van de studie: internationale uitwisseling, stage, positive change, I DO, Honours Programma 
 • Dubbele bachelor: Recht & Bedrijfskunde, Bedrijfskunde & Filosofie 

Meer over de studie

Tijdens RSM’s driejarige bachelor Bedrijfskunde leer je hoe organisaties functioneren. Je ontwikkelt academische kennis en vaardigheden om je verder te ontwikkelen als ondernemer, manager of adviseur. Je leert zaken te benaderen vanuit verschillende invalshoeken en neemt de management-, sociale en psychologische aspecten van de bedrijfsvoering mee in je beslissingen en aanbevelingen.

Highlights van de studie

Internationale uitwisseling

RSM bachelor- en masterstudenten hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma bij een van onze vele academische partners wereldwijd.

International office

Stage

Een stage biedt de gelegenheid om gedurende een korte periode een bedrijf van dichtbij te bekijken. Hierdoor kun je meer te weten komen over een functie, de cultuur van de organisatie en of deze bij je past of niet. 

Rotterdam

Creating positive change

In het Bedrijfskunde programma word je uitgedaagd om kritisch na te denken over de rol van het bedrijfsleven in de samenleving en innovatieve oplossingen te ontwikkelen 0p het gebied van duurzaamheid en de maatschappij.

Sustainable Development Goals

I DO

Breng duurzame verandering teweeg door impactgedreven non-profitorganisaties (NGO's) te ondersteunen. Het nieuwe vak I DO is ontworpen door studenten en zal je stimuleren om je kennis in te zetten om mensen in nood te helpen.

I DO

Honours Programma

Het RSM BSc Honours Programma verrijkt jouw Bedrijfskunde studie met extra-curriculaire studiepunten, door uitdagende vakken, interactieve seminars en exclusieve evenementen. 

Honours studenten

Bereid je voor op je studentenleven

In Rotterdam zijn veel studentenorganisaties actief, zoals studieverenigingen, belangenorganisaties, gezelligheidsverenigingen, culturele verenigingen en sportclubs. Zij organiseren veel activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Ook leer je gemakkelijk nieuwe mensen kennen. Vaak ontstaan hier vriendschappen voor het leven. Leer meer over alle studentenverenigingen uit Rotterdam.

Veel Bedrijfskunde studenten worden lid van de studievereniging RSM Star of de RSM Student Representation. Lees hier meer over deze verenigingen:

STAR is de studievereniging van RSM. Met meer dan 6.500 leden, waarvan ruim 300 actief zijn betrokken, en ongeveer 450 evenementen, is STAR niet alleen de grootste studievereniging van Europa, maar ook de meest actieve en professionele in Nederland. De studievereniging biedt RSM studenten een scala aan mogelijkheden, waaronder netwerkevenementen, bedrijfsbezoeken, workshops, carrièregerichte activiteiten en sociale bijeenkomsten. STAR streeft ernaar om studenten te ondersteunen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, hen te verbinden met bedrijven en carrièrekansen te bevorderen. Met een sterke focus op studentenbetrokkenheid en een bruisende gemeenschap, speelt RSM STAR een cruciale rol in het versterken van de studentenervaring aan de RSM.

De Student Representation is een belangrijk onderdeel van de RSM. Het vertegenwoordigt de stemmen en belangen van studenten binnen de universiteit. Deze vertegenwoordiging wordt gevormd door gekozen studentenvertegenwoordigers die een connectie vormen tussen studenten en de universiteit. Ze komen regelmatig samen met facultaire leiders en stafleden om studentenzaken te bespreken, feedback te geven over het curriculum, suggesties voor verbeteringen aan te dragen en eventuele zorgen of problemen van studenten aan te kaarten. RSM Student Representation speelt een cruciale rol bij het waarborgen van een positieve en effectieve studentenervaring en draagt bij aan een open en inclusieve academische omgeving.

Als onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) kunnen RSM-studenten ten volle profiteren van het EUR Student Wellbeing-programma, dat tot doel heeft studenten te helpen groeien en bloeien tijdens hun tijd op de universiteit.

Bekijk via onderstaande knop wat deze opleiding te bieden heeft; van workshops, events en cursussen tot empathische oren en gepersonaliseerde professionele hulp.

Als onderdeel van het studentenwelzijnsprogramma is er in het nieuwe duurzame Langeveld-gebouw een sociale ruimte voor studenten om te ontspannen, genaamd The Living Room.

Erasmus Sports heeft een gloednieuw gebouw op de campus!

Word actief tijdens je studententijd in Rotterdam door een abonnement te nemen bij het Erasmus Sportcentrum waar je lessen en materiaal kunt vinden voor meer dan 50 verschillende sporten. Studenten kunnen ook lid worden van een van de 26 sportverenigingen of clubs.

Bedrijfskunde studenten

Toen ik aan Bedrijfskunde begon, wist ik, doordat de studie heel breed is, nog niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Tijdens mijn studie heb ik juist gemerkt dat dit de opleiding zo fijn maakt. Door het brede aanbod aan vakken, kun je erachter komen waar je interesses liggen en je hierin verder specialiseren. Daarnaast heb je tijdens je studie veel mogelijkheden om jezelf verder te uit te dagen, zoals de dubbelstudie Recht en Bedrijfskunde, maar ook door stages, exchanges, bijbanen en verenigingen. Hierdoor ontwikkel je jezelf zowel op academisch als persoonlijk vlak veel tijdens je studietijd!

Chiara Klerkx - Dubbelstudie Bedrijfskunde & Recht

Chiara Klerkx

Bedrijfskunde is een enorm brede studie die je uitdaagt op alle verschillende bedrijfsgebieden vanuit het oogpunt van een manager. De brede studie zorgt ervoor dat je na het kennis maken met alle verschillende vakgebieden door middel van veel theorie en praktische opdrachten, je een duidelijk beeld hebt van waar je verder mee wilt. Daarnaast kan je in het derde jaar veel zelf kiezen, van een studierichting en een half jaar stagelopen bij een groot bedrijf tot studeren in landen zoals Japan en de VS!

Simon Fieten – Bedrijfskunde

Simon Fieten

Het leukste aan Bedrijfskunde vind ik dat je een combinatie hebt van sociale vakken, zoals Human Resources, en economische vakken. Zo zit er veel variatie in je studie. Daarnaast kan je bij de RSM nog veel ernaast doen, zoals rechten wat ik nu doe, maar ook filosofie of het Honoursprogramma. Verder kan je het derde jaar volledig zelf samenstellen, met vakken die jij leuk vindt. Zo kan je bijvoorbeeld op uitwisseling naar een van de vele partneruniversiteiten, die verspreid zitten over de hele wereld!

Laura Werkman - Dubbelstudie Bedrijfskunde & Recht

Laura Werkman

Ontdek meer

Bekijk onze campus
RSM campus
Pre Academic Programme
Students biking on campus

Heb je nog je twijfels?

Wil je graag extra informatie of ondersteuning? Wij zijn hier om je te helpen!