BSc Bedrijfskunde/Business Administration (BA)

Heb je ambitie en wil je het bedrijfsleven in? Gedurende Rotterdam School of Management, Erasmus University's (RSM) driejarige brede bachelor studie Bedrijfskunde/Business Administration (BA), word je voorbereid op een glansrijke carrière in het bedrijfsleven en de onderdelen en processen die daarin een rol spelen. 

Onze studenten kiezen voor Bedrijfskunde, omdat:

 • Je tijdens de internationaal georiënteerde studie een kritische, creatieve, betrokken en samenwerkende bedrijfskundige wordt en een drijvende kracht achter positieve verandering in de wereld.
 • Je met je diploma op zak alle kanten op kunt, binnen en buiten Nederland. Of je kiest na je bachelor voor een uitdagende master om jezelf verder te specialiseren in een bedrijfskundig vakgebied.
 • RSM is erkend als de beste business school van Nederland met een uitstekende reputatie op internationaal niveau.

Highlights van de studie

 • Carrièrekansen

  Uitstekende carrièrekansen tegemoet gaan na je studie

 • Internationale uitwisselingsmogelijkheden

 • Kennis en ervaring

  Veel kennis en ervaring opdoen binnen en buiten de opleiding, bijvoorbeeld bij studievereniging STAR

 • Positieve verandering

  Leren hoe je positieve veranderingen in organisaties kan brengen

 • Moderne campus

  Studeren op de moderne campus van de Erasmus Universiteit in het bruisende Rotterdam

 • RSM Masterprogramma

  Kunnen kiezen uit gespecialiseerde RSM masterprogramma's na je bachelor*

 • RSM Alumni netwerk

  Ook na je studie deel uitmaken van een top business school en het RSM alumni netwerk

* Er gelden aanvullende toelatingseisen voor alle masterprogramma's van RSM. Om te kunnen beginnen met een masterprogramma moeten studenten minstens een gewogen gemiddelde van 7,0 hebben gehaald over de vakken in het bachelorprogramma en aantonen dat ze Engels sufficiënt zijn. Er gelden extra toelatingseisen voor het masterprogramma International Management-CEMS. 

Meer over de studie

Bereid je voor op je studentenleven

In Rotterdam zijn veel studentenorganisaties actief, zoals studieverenigingen, belangenorganisaties, gezelligheidsverenigingen, culturele verenigingen en sportclubs. Zij organiseren veel activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Ook leer je gemakkelijk nieuwe mensen kennen. Vaak ontstaan hier vriendschappen voor het leven!

Wil jij meer weten? Klik op de knop hieronder. 

RSM's studievereniging STAR heeft als missie het leven van RSM-studenten te verrijken.

Deze missie wordt mogelijk gemaakt door het grote aantal activiteiten dat wordt georganiseerd door tal van Bachelorcommissies en Master Study Clubs. De actieve leden vormen een basis die gestoeld is op drie pijlers: loopbaanbegeleiding, doorgroei- en studiebegeleiding en sociale interacties.

Wil jij je studiegenootjes leren kennen? Klik op de knop hieronder!

Als onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) kunnen RSM-studenten ten volle profiteren van het EUR Student Wellbeing-programma, dat tot doel heeft studenten te helpen groeien en bloeien tijdens hun tijd op de universiteit.

Bekijk via onderstaande knop wat deze opleiding te bieden heeft; van workshops, events en cursussen tot empathische oren en gepersonaliseerde professionele hulp.

Als onderdeel van het studentenwelzijnsprogramma is er in het nieuwe duurzame Langeveld-gebouw een sociale ruimte voor studenten om te ontspannen, genaamd The Living Room.

"Wist je dat de gebouwen op onze campus in 2012 pas namen kregen? Daarvoor had elk gebouw alleen een letter. Daarom wordt Mandeville gebouw aangeduid met een T en Theil gebouw met een C."

Omdat de verschillende gebouwnamen en de niet-overeenkomende letters nogal verwarrend kunnen zijn, heeft het Eramus Magazine een mooie plattegrond gemaakt om je op weg te helpen op Campus Woudestein. Lees meer over de beschikbare studieplekken, eten & drinken en meer door op onderstaande knop te klikken!

Erasmus Sports heeft een gloednieuw gebouw op de campus!

Word actief tijdens je studententijd in Rotterdam door een abonnement te nemen bij het Erasmus Sportcentrum waar je lessen en materiaal kunt vinden voor meer dan 50 verschillende sporten. Studenten kunnen ook lid worden van een van de 26 sportverenigingen of clubs.

Bekijk het door op onderstaande knop te klikken.

Bedrijfskunde studenten

Bedrijfskunde studenten delen hun ervaringen met het maken van de studiekeuze. Lees hieronder waarom zij voor Bedrijfskunde gekozen hebben:

“Ik vond het lastig om een studiekeuze te maken. Bij Bedrijfskunde kan je echt uitblinken en tot je recht komen, bijvoorbeeld als student-assistent, tijdens je stage of als je op uitwisseling gaat in het derde jaar. Zelf werd ik mentor voor eerstejaars studenten. Dit was het leukste van mijn studie. Hier leerde ik mezelf te ontwikkelen als leider en verbeterde ik mijn presentatievaardigheden. Je legt tijdens de studie een basis voor alle aspecten van het bedrijfsleven door direct contact met bedrijven, presentaties te geven en jouw kennis te verbreden tijdens colleges. Dit maakt ons straks veelzijdige managers of het kan je enorm helpen bij het starten van je eigen onderneming. Het allerbelangrijkst vind ik dat deze studie je ontwikkelt tot een beter, professioneler, en meer gedreven persoon.”

Nando Piree – Bedrijfskunde alumnus (nu RSM MSc student)

Portrait of Nando

“Bedrijfskunde is een brede opleiding, je kan er later nog alle kanten mee op. Je leert direct op verschillende manieren hoe bedrijven functioneren omdat je allerlei opdrachten met ze doet. RSM richt zich wat meer op wiskundige vakken dan Bedrijfskunde op andere universiteiten. Deadlines en toetsen worden al vroeg aangekondigd, dat maakt het overzichtelijk. Zo kan je eventueel de studie met een andere studie combineren. Ik deed ernaast bijvoorbeeld ‘Philosophy of a specific discipline’, waarbij ik bedrijfskundig relevante filosofische vakken volgde door de samenwerking tussen faculteiten. Het leukste aan de studie vind ik dat je op uitwisseling kan gaan naar het buitenland. RSM heeft exchange- programma’s met veel verschillende universiteiten. Als je dit niet wilt, dan kun je in het derde studiejaar ook kiezen voor een minor of stage lopen.”

Celina Hermsen – Bedrijfskunde alumna

Portrait of Celina

Heb je nog je twijfels?

Wil je graag extra informatie of ondersteuning? Wij zijn hier om je te helpen!

Ontdek meer

Recht & Bedrijfskunde

Dubbelstudie Recht en Bedrijfskunde

Bekijk onze campus

RSM campus

Ontdek de buitenlandse studiemogelijkheden

International office

Bedrijfskunde & Filosofie

RSM STAR Case Club

RSM STAR Case Club