Studieprogramma

Studieprogramma

De driejarige bacheloropleiding is in de eerste twee jaren onderverdeeld in vier blokken per jaar. Per blok krijg je vier, vijf of zes vakken en bij veel vakken werk je samen in kleine werkgroepen.

Je duikt regelmatig in de praktijk en er wordt veel zelfstandigheid van je verwacht. Aan het eind van elk blok heb je schriftelijke toetsen. Tijdens deze jaren werk je continu aan je onderzoeksvaardigheden en je professionele ontwikkeling. In het begin van het derde jaar kun je kiezen tussen een minor, een stage of een exchange, terwijl je in het tweede deel van het derde jaar keuze hebt uit vijf tracks met daaraan gekoppeld je bachelor thesis. Wil je na je bachelor doorstuderen, dan kun je kiezen uit de masterprogramma’s van RSM of een master aan een andere faculteit of universiteit.

 • Eerste bachelorjaar

  In het eerste jaar krijg je een inleiding in bedrijfsprocessen. Welke relevante processen zijn er? Hoe hangen die met elkaar samen? Daarnaast leggen vakken als wiskunde en statistiek de basis voor verdiepende vakken in het tweede en derde jaar.

  Een belangrijk onderdeel van het vak professionele ontwikkeling is het mentoraat. Deze kleinschalige werkgroepen worden ieder begeleid door een mentor; een ouderejaarsstudent. Deze mentor helpt je op weg met je studie en ook met allerlei praktische zaken die komen kijken bij studeren. Het eerste jaar bestaat uit de volgende vakken, met bijbehorend aantal EC*:

  *1 EC staat voor 28 uur studiebelasting

 • Tweede bachelorjaar

  In het tweede jaar ga je meer de diepte in en bestudeer je managementvraagstukken. De vakken variëren van strategisch management tot corporate finance. Ook leer je over het aansturen van bedrijfsprocessen en wordt de link met entrepreneurship gelegd. Het tweede jaar bestaat uit de volgende vakken, met bijbehorend aantal EC*:

  *1 EC staat voor 28 uur studiebelasting

 • Derde bachelorjaar

  Je vult zelf de eerste helft (30 EC) van het derde jaar in. Je kiest dan uit drie mogelijkheden:

  • minor bij RSM of bij een andere faculteit of universiteit, aangevuld met keuzevakken (bijvoorbeeld het interim project, het vak Engels of een keuzevak aan een andere faculteit of universiteit)
  • stage in binnen- of buitenland, aangevuld met keuzevakken (bijvoorbeeld het interim project, het vak Engels of een keuzevak aan een andere faculteit of universiteit)
  • internationale uitwisseling via het bachelor exchange programma, al dan niet aangevuld met keuzevakken.

  In de laatste blokken van je bachelor kies je voor een track (20 EC) waarin je een aantal samenhangende vakken volgt en een scriptie schrijft. Je kiest de track die het beste aansluit bij je passie en je interesses.

  De tracks zijn Engelstalig. Je volgt dit samen met studenten in RSM’s bachelorprogramma International Business Administration. In hoofdlijnen ziet het curriculum van bachelor 3 er zo uit, met bijbehorend aantal EC*:

  *1 EC staat voor 28 uur studiebelasting

  De 5 verschillende tracks waaruit je kunt kiezen:

  • Analytical Decision-makers (data, operations)
  • Performance Analysts (finance, accounting)
  • Behavioural Experts (marketing, diversity, behaviour)
  • Global Thinkers (international business, strategy)
  • Business Developers (entrepreneurship, innovation)