Studiekeuzebijeenkomsten

Studiekeuzebijeenkomsten

De studiekeuzebijeenkomsten worden via het online platform Canvas aangeboden. Als je je hebt ingeschreven voor Bedrijfskunde zal je uiteindelijk een uitnodiging ontvangen in je studentmail om deel te nemen aan deze bijeenkomst.

 • Verplicht voor alle aankomende eerstejaars studenten Bedrijfskunde aan Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM).

 • Verplichte bijeenkomst waarin je jouw beeld van de studie Bedrijfkunde kunt toetsen aan de hand van online opdrachten en een videogesprek. Je gaat zelf aan de slag met een case, speelt een quiz en neemt deel aan een online sessie met andere scholieren om de case te bespreken.

 • De bijeenkomsten zijn digitaal en kunnen dus vanuit huis gemaakt worden. We maken hiervoor gebruik van ons platform Canvas. Na je inschrijving ontvang je een uitnodiging hiervoor in je studentmail. Van hieruit kan je aan de slag met de bijeenkomst.

 • De opdrachten van de bijeenkomst kun je in jouw eigen tijd maken. Er zullen enkele verplichte online sessies gepland worden om de bijeenkomst af te ronden. Deze sessies vinden plaats tot uiterlijk eind augustus. Dan moet je de volledige studiekeuzecheck afgerond hebben.

 • Invullen en retourneren van de digitale vragenlijst na aanmelding in Studielink. Via deze link kan je de status van je vragenlijst bekijken. De wiskunde voorkennistoets moet voor 31 augustus worden voltooid. Een link naar de toets zul je vinden in het online platform van de studiekeuzebijeenkomst.

 • - Ik heb me voor 1 juni aangemeld, de digitale vragenlijst ingevuld en de online voorkennistoets wiskunde gemaakt.  Als ik deelneem aan de studiekeuzebijeenkomst kan ik dan nog geweigerd worden voor de studie Bedrijfskunde?

  Dat is mogelijk. Als je de digitale vragenlijst hebt ingevuld, de online voorkennistoets wiskunde hebt gemaakt en hebt deelgenomen aan de studiekeuzebijeenkomst, moet je ook nog aan alle andere toelatingseisen voldoen (zie toelating en aanmelding). Als je daar ook aan hebt voldaan, kun je je inschrijving in Studielink voltooien.

  - Ik heb me op of na 1 juni aangemeld, de digitale vragenlijst ingevuld en de online voorkennistoets wiskunde gemaakt. Als ik deelneem aan de studiekeuzebijeenkomst kan ik dan nog geweigerd worden voor de studie Bedrijfskunde?

  Ja, dan kun je nog geweigerd worden. Je dient ook nog aan alle andere toelatingseisen te voldoen. Als je daar ook aan hebt voldaan, kun je je inschrijving in Studielink voltooien.

  - Op de voorgestelde datum in de uitnodiging kan ik niet komen. Wat nu?

  Indien je laat weten dat je niet kunt komen, krijg je een nieuwe datum voorgesteld.

  - Waarom moet ik verplicht deelnemen aan de studiekeuzebijeenkomst?

  Wij vinden het net zo belangrijk als jij dat je een goede studiekeuze maakt. Door deel te nemen aan de studiekeuzebijeenkomst vergroot je jouw zelfinzicht en kun je beter beoordelen of Bedrijfskunde de juiste keuze voor jou is. Daarnaast heeft eerder onderzoek aangetoond, toen de studiekeuzebijeenkomst nog niet verplicht was, dat studenten die hebben deelgenomen aan deze bijeenkomst beter presteren dan de studenten die dit niet gedaan hebben. 

  Ik woon in het buitenland en kan gedurende het schooljaar niet naar Nederland komen voor een bijeenkomst. Is de studiekeuzebijeenkomst ook voor mij verplicht?

  Ja, aangezien de studiekeuzebijeenkomst verplicht is voor alle aankomende Bedrijfskunde studenten geldt dit ook voor jou. We houden hier rekening mee door ook in de zomervakantie studiekeuzebijeenkomsten te organiseren. 

 • Heb je na bestudering van bovenstaande informatie nog vragen over de studiekeuzebijeenkomst neem dan contact op met:

  Casper Feldbrugge, studiekeuzebijeenkomstcoördinator

  skb@rsm.nl