Studiekeuzebijeenkomsten

Studiekeuzebijeenkomsten

 • Verplicht voor alle aankomende eerstejaars studenten Bedrijfskunde aan Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM).

 • Verplichte bijeenkomst waarin je jouw beeld van de studie Bedrijfskunde kunt toetsen door een dag te ervaren hoe het is om te studeren aan RSM. Je gaat in teams aan de slag met een case, speelt een RSM quiz en krijgt een antwoord op al jouw vragen. 

 • De bijeenkomsten vinden plaats op de Erasmus Universiteit Rotterdam, campus Woudestein.

 • De bijeenkomsten worden gehouden vanaf februari t/m augustus. Afhankelijk van wanneer je je hebt ingeschreven in studielink, word je ingedeeld bij één van deze bijeenkomsten.

 • Invullen en retourneren van de digitale vragenlijst na aanmelding in Studielink en het maken van de online voorkennistoets wiskunde.

 • - Ik heb me voor 1 mei aangemeld, de digitale vragenlijst ingevuld en de online voorkennistoets wiskunde gemaakt.  Als ik deelneem aan de studiekeuzebijeenkomst kan ik dan nog geweigerd worden voor de studie Bedrijfskunde?

  Dat is mogelijk. Als je de digitale vragenlijst hebt ingevuld, de online voorkennistoets wiskunde hebt gemaakt en hebt deelgenomen aan de studiekeuzebijeenkomst, moet je ook nog aan alle andere toelatingseisen voldoen (zie toelating en aanmelding). Als je daar ook aan hebt voldaan, kun je je inschrijving in Studielink voltooien.

  - Ik heb me op of na 1 mei aangemeld, de digitale vragenlijst ingevuld en de online voorkennistoets wiskunde gemaakt. Als ik deelneem aan de studiekeuzebijeenkomst kan ik dan nog geweigerd worden voor de studie Bedrijfskunde?

  Ja, dan kun je nog geweigerd worden. Je dient ook nog aan alle andere toelatingseisen te voldoen. Als je daar ook aan hebt voldaan, kun je je inschrijving in Studielink voltooien.

  - Op de voorgestelde datum in de uitnodiging kan ik niet komen. Wat nu?

  Indien je laat weten dat je niet kunt komen, krijg je een nieuwe datum voorgesteld.

  - Waarom moet ik verplicht deelnemen aan de studiekeuzebijeenkomst?

  Wij vinden het net zo belangrijk als jij dat je een goede studiekeuze maakt. Door deel te nemen aan de studiekeuzebijeenkomst vergroot je jouw zelfinzicht en kun je beter beoordelen of Bedrijfskunde de juiste keuze voor jou is. Daarnaast heeft eerder onderzoek aangetoond, toen de studiekeuzebijeenkomst nog niet verplicht was, dat studenten die hebben deelgenomen aan deze bijeenkomst beter presteren dan de studenten die dit niet gedaan hebben. 

 • Heb je na bestudering van bovenstaande informatie nog vragen over de studiekeuzebijeenkomst neem dan contact op met:

  Casper Feldbrugge, coördinator studiekeuze bijeenkomsten

  skb@rsm.nl