Nederlandstalige Premaster

Nederlandstalige Premaster

Rotterdam School of Management (RSM) biedt een Nederlandstalige premaster aan voor studenten met een geaccrediteerde HBO bachelor opleiding.

RSM verwelkomt ook studenten bij de premaster die hun bachelor aan een onderzoeksuniversiteit hebben afgerond, maar de vereiste inhoud missen in kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden en statistiek.

Het eenjarige premaster programma bereidt studenten voor op deelname aan één van RSM's master programma's en dient in maximaal twee opeenvolgende jaren afgerond te zijn. Als je na twee jaar niet aan deze eis voldoet, vervalt de geldigheid van de behaalde resultaten en studiepunten. 
 

Programma Details 

  • Eénjarig programma

  • Colleges op vrijdagmiddag

  • Online elementen (webinars, kennisclips e.d.)

  • 29 studiepunten (EC)

  • Startmoment 1 september

  • Voertaal Nederlands

  • 150 plekken beschikbaar
     

Nederlandstalige Premaster op vrijdagmiddag

De colleges vinden plaats op vrijdagmiddag, online of op de campus van de universiteit. 
Tentamens kunnen op vrijdag en/of op zaterdag plaatsvinden.
 

Aanmelden & Toelating

De aanmeldprocedure voor het Premaster programma is open vanaf 1 oktober 2021 t/m 15 mei 2022. Houd er rekening mee dat de programma’s een maximale capaciteit hebben en daardoor al vol kunnen raken voor de deadline van 15 mei. We raden dan ook aan om je aanmelding zo snel mogelijk in te dienen als je aan de toelatingseisen voldoet.
 

Na de Premaster

Na succesvolle afronding van het premaster programma ontvang je geen diploma of getuigschrift. Het geeft enkel een ‘bewijs van toelaatbaarheid’ tot een van RSM’s Master programma’s van 12 maanden dat binnen één jaar moet worden verzilverd.

Op basis van de inhoud van je bacheloropleiding wordt vastgesteld voor welke master programma’s je in aanmerking komt na het succesvol afronden van de premaster.

Voor de masters van RSM dien je bewijs te hebben van voldoende beheersing van de Engelse taal (C1 niveau) om toegelaten te worden. Een uitzondering op deze regel is de Parttime Master in Management.

Je kunt je ook aanmelden voor de 18 maanden durende Master International Management/CEMS, maar toelating tot dit programma wordt bepaald op basis van een extra selectieprocedure en is daarom niet gegarandeerd.