RSM Bedrijfswaardering (Business Valuation)

Dit is een Nederlandstalig programma

Het voortbestaan van bedrijven hangt af van hun vermogen waarde te creëren. Grondige kennis van hoe u waarde kunt meten en beheren kan ervoor zorgen dat u een beslissende voorsprong heeft op uw concurrenten. Het Nederlandstalige programma Business Valuation van RSM Executive Education kan u daarbij helpen.

Waarde voor uzelf en uw bedrijf

Met deze modulaire cursus kunt u uw expertise op het gebied van het meten van waarde vergroten. Daardoor kunt u advies geven of beslissingen nemen over bedrijfsstrategieën, waardecreatie, M&A-transacties en kapitaalinvesteringen. Daarnaast leert u hoe u deze expertise kunt toepassen op waardesturingsmanagement om uw bedrijf of organisatie aan te sturen met als doel zo veel mogelijk waarde te creëren. U doet uitgebreide kennis op over de theoretische concepten van waardebepaling en ontwikkelt een praktisch vermogen om geavanceerde financiële analyses en waardebepalingen uit te voeren.

Het leidinggevende faculteitslid is hoogleraar Marc Goedhart, coauteur van McKinsey-praktijkhandboek Valuation: Measuring and Managing the Value of Companies. Tijdens dit programma leert u van zijn uitgebreide ervaring op het gebied van bedrijfswaardering.

Programmaopzet

Alle modules in de cursus zijn praktijkgericht en zeer interactief. Volg vier workshops gedurende vier dagen en ontvang het RSM-diploma Advanced Business Valuation. Er is een optioneel traject met twee extra workshops voor de titel Register Valuator. Om die titel te behalen, dient u:

 • Twee extra modules van drie dagen te voltooien
 • Een schriftelijk examen aan het einde van module 6 te voltooien
 • De NiRV assessment succesvol te voltooien

Belangrijkste voordelen

RSM heeft sinds de start van het eerste bedrijfswaarderingsprogramma in Nederland in 1995 de toon gezet. U krijgt les van een faculteit met kennis en ervaring van wereldklasse.

Tijdens het programma:

 • leert u vaardigheden en een grondige kennis van waardebepaling op theoretisch en praktisch vlak

 • leert u hoe u waardebepalingsvaardigheden kunt toepassen bij strategische, financiële en operationele beslissingen

 • ontwikkelt u waardebepalingsmodellen die u mee kunt nemen om in de praktijk te gebruiken

 • hebt u persoonlijk contact met internationale experts

 • kunt u ervoor kiezen het diploma voor Register Valuator te behalen

 • krijgt u nieuwe inzichten door het uitwisselen van praktijkervaringen met uw vakgenoten.

 • U hebt baat bij het programma als u ervaring hebt met bedrijfsfinanciën en expert op het gebied van bedrijfswaardering, waardebepaling en waardecreatie wilt worden. De meeste deelnemers houden zich bezig met business control of financiële dienstverlening en hebben een diploma economie of management.

 • Prof. Marc Goedhart
  Professor of corporate valuation at RSM.

  Prof. Erik Peek
  Professor of business analysis and valuation at RSM. 

 • Intake

  Deelnemers zullen zowel van elkaar als van docenten leren. Om een diverse groep van hoge kwaliteit te garanderen, worden alle mensen die zich ingeschreven hebben, uitgenodigd voor een kort intake gesprek met een RSM docent. Op deze wijzen kunnen wij garanderen dat het programma geschikt voor u is.

  Dates

  Neemt u contact op met onze programme advisor Eugène Kerpen voor meer informatie.

  Kosten

  RSM Diploma Programme in Advanced Business Valuation
  € 15.000 (excl. 21% BTW) voor het RSM Diploma Programme in Advanced Business Valuation, inclusief lesmateriaal, lunches en snacks. De kosten zijn exclusief accommodatie.

  RSM Diploma Programme in Advanced Business Valuation with Register Valuator track
  € 22.500 (excl. 21% BTW) voor het RSM Diploma Programme in Advanced Business Valuation met Register Valuator track, inclusief lesmateriaal, lunches en snacks. De kosten zijn exclusief accommodatie en de kosten voor de NiRV assessment. De NiRV assessment neemt plaats na de laatste module en kost € 1.500.

  Annulering

  Annuleringen moeten worden vermeld via openprogrammes@rsm.nl. Bij annulering wordt de deelnemer geacht te betalen:

  • 25% van de cursusprijs tot 14 dagen voor de startdatum van het programma
  • 75% van de cursusprijs tussen 14 en 7 dagen voor de startdatum van het programma
  • 100% van de cursusprijs bij annulering minder dan 7 dagen voor de startdatum van het programma
  • 100% van de cursusprijs nadat het programma is gestart.

  ​​​Vervanging

  Bij verhindering kan de deelnemer een collega van hetzelfde bedrijf aanwijzen die hem of haar bij hetzelfde programma zonder extra kosten kan vervangen.

  Algemene voorwaarden

  Bekijk de algemene voorwaarden. 

  Locatie

  Programma's vinden plaats bij Rotterdam School of Management, Erasmus University, Bayle (J) Building, Burgemeester Oudlaan 50, Rotterdam. 

  Accommodatie

  Voor een hotelovernachting in Rotterdam raden wij Novotel Rotterdam Brainpark aan, dat naast de universiteit is gelegen.

 • Neemt u contact op met onze programme advisor Eugène Kerpen voor meer informatie.