Toelatingseisen en inschrijven

Toelatingseisen en inschrijven

Je kunt met een wo-vooropleiding direct tot de master toegelaten worden, op voorwaarde dat je aan onderstaande toelatingseisen voldoet. Met een hbo-vooropleiding kun je via de premaster toegelaten worden tot de master; deze premaster duurt 1 jaar. 

De inschrijving voor het collegejaar 2021 is gesloten (deadline 15 mei, zie ook de FAQ). Vanaf oktober 2021 kun je je inschrijven voor het collegejaar 2022.

Wo-bachelor

Je kunt met een wo-bachelor toegelaten worden tot de Parttime Master in Management, als je:

  • in het bezit bent van een wo-bachelordiploma met minimaal 20 EC in kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden en statistiek, waarvan minstens 10 kwantitatief en/of statistiek;
  • je (eind)gemiddelde voor je bachelor minstens een 7 is. Hierbij gaan we uit van het gewogen gemiddelde (GPA).

Als je op het moment van inschrijven nog bezig bent aan je bachelor is dat geen probleem, mits je bij aanvang van het programme je diploma hebt behaald (uiterlijk 31 augustus 2021).

Bij twijfel of je aan bovenstaande eisen voldoet, raden we je aan tijdig in te schrijven. In het Admissions-proces nemen wij alle documenten zorgvuldig door en op basis daarvan kunnen we je toelaatbaarheid beoordelen.

Wo-master

Met een erkende wo-masteropleiding, ben in sommige gevallen direct toelaatbaar tot het programma van de Parttime Master in Management. Let wel dat je gemiddelde eindcijfer over de bachelor of bachelor + master nog steeds een onafgerond 7.0 moet zijn. je Als je een Nederlandse master hebt gevolgd en afgerond, geldt voor jou het tarief van 12.000 euro per studiejaar. (Dit tarief wordt jaarlijks vastgesteld, dit kan licht wijzigen.) 

Inschrijven 

Inschrijven voor een start in 2021 is niet meer mogelijk, de inschrijving is gesloten. Inschrijven voor de master voor het volgend collegejaar kan vanaf oktober 2021 en gaat via Studielink. Vervolgens voltooi je je inschrijving in het online systeem OLAF, daarvan krijg je automatisch bericht (check ook je spam). 

 

Hbo-bachelor

Met een vierjarige hbo-bachelor dien je eerst de premaster te volgen. De colleges van de parttime premaster vinden plaats op vrijdag. Je kunt toegelaten worden tot de premaster als je:

  • in het bezit bent van een hbo-bachelordiploma;
  • je (eind)gemiddelde voor je bachelor minstens een 7,5 is. Hierbij gaan we uit van het gewogen gemiddelde (GPA).

Bij twijfel of je aan bovenstaande eisen voldoet, raden we je aan je in te schrijven. In het Admissions-proces nemen wij alle documenten zorgvuldig door en op basis daarvan kunnen we je toelaatbaarheid beoordelen. Je kunt je vanaf oktober inschrijven voor het studiejaar 2022-2023, er is geen tussentijds instroommoment.

Hbo-master

Indien je een hbo-masterdiploma op zak hebt, bekijken we je dossier om te zien of je wellicht in aanmelding komt voor vrijstelling(en) van de premaster. Dit is afhankelijk van de vakken die je hebt gevolgd en je onderzoeksvaardigheden. Je kunt je vanaf oktober inschrijven voor het studiejaar 2022-2023 via Studielink en ontvangt dan bericht om je inschrijving compleet te maken in OLAF. Aan de hand daarvan kunnen we je een passend aanbod doen.
 

Inschrijving premaster

Je kunt je vanaf oktober 2021 inschrijven voor het studiejaar 2022-2023. Je start je inschrijving in Studielink. Vervolgens ontvang je een bericht van RSM om je inschrijving compleet te maken in OLAF.

Meer informatie over de premaster