Evenementen

Evenementen

Komende bijeenkomsten

– Pressure Cooker –

MBO voor goede doelen: Het fundament om succesvol samen te werken met bedrijven

 

Rotterdam School of Management (Dr. Lonneke Roza) i.s.m. SE Consultancy (Michael Amiabel)

 

Datum: 4 februari 2019 (9.00-18.00)

Locatie: Mandeville Building (T3-42) Campus Woudestein, Burgemeester Oudlaan 50, Rotterdam

Aanmelden: stuur een email naar jbatenburg@rsm.nl

Kosten: 295,- excl. btw. (incl. materialen, lunch, versnaperingen, afsluitende borrel en consult)

Bedrijven investeren in toenemende mate in de veerkracht van onze samenleving en stellen steeds meer bronnen beschikbaar om maatschappelijk mede het verschil te maken. Tegelijkertijd zijn zij een relatief onbekende partner voor veel goede doelen, denken en werken zij anders dan vermogensfondsen en overheden. Daarom vinden veel goede doelen het lastig deze partners te doorgronden en te betrekken. Een goede strategie om samen te werken met bedrijven staat of valt met het echt begrijpen van deze partners: waarom ze investeren, hoe ze dat doen, hoe het is georganiseerd, waar ze wel en niet op aanslaan en de trends die we zien bij bedrijven op het gebied van hun maatschappelijke betrokkenheid. Maar ook wat de case is voor je eigen organisatie: waarom wil mijn organisatie samenwerken met bedrijven? Welke consequenties heeft dat? Hoe kan ik het organiseren? Zijn dit vragen waar u diepgang over wilt hebben? Dan is deze Pressure Cooker bedoeld voor u!

Deze Pressure Cooker is bedoeld voor middelgrote tot grote goede doelen die graag met grote bedrijven willen samenwerken. Na het volgen van het programma heeft u:

  1. Begrip van de diversiteit en complexiteit van de maatschappelijke betrokkenheid door het bedrijfsleven en corporate foundations
  2. Een goed begrip van de aspecten die bij het succesvol samenwerken met bedrijven komen kijken
  3. Een propositie om een goede match te maken met bedrijven, zodat de kennis meteen toegepast kan worden voor uw organisatie

Na afloop van de Pressure Cooker krijgt u de materialen mee naar huis, inclusief een huiswerkopdracht. Deze opdracht zal u helpen om een propositie te formuleren om een bedrijf die bij uw organisatie past te gaan benaderen. Deze kan voor 1 maart 2019 worden ingeleverd, waarna u hierop voor 15 maart feedback krijgt, desgewenst via een call of schriftelijk.

Om iedereen de ruimte te geven om eigen ervaringen en vragen in te brengen, is er een maximale groepsgrootte van 20 personen. Aanmelden is simpel: u kunt uw deelname bevestigen bij Janneke Batenburg-Suijker via jbatenburg@rsm.nl voor 15 januari 2019. U ontvangt daarna een factuur vanuit Rotterdam School of Management.

 

PROGRAMMA IN EEN NOTENDOP

9:00 – 9:30     Inloop met koffie/thee

9:30 – 10:00   Welkom en ijsbreker

10:00 – 12:00 Warming-up: de theorie achter Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

12:00 – 13:00 Lunch

13:00 – 14:30 Kookpunt: nog meer theorie

14:30 – 15:00 Pauze

15:00 – 17:00 Overload: de praktijk, inclusief een kijkje achter de schermen bij twee Corporate Foundations

17:00 – 17:15  Cooling down: afsluiting & toelichting huiswerkopdracht

17:15 – 18:00  Borrel in Paviljoen